YAVUZKÖY SEYİR TERASI ŞAVŞAT’IN SİMGE NOKTASI OLDU!

YAVUZKÖY SEYİR TERASI ŞAVŞAT’IN SİMGE NOKTASI OLDU!

TRABZON-ARTVİN 26.07.2019 16:11:02 289 0
YAVUZKÖY SEYİR TERASI ŞAVŞAT’IN SİMGE NOKTASI OLDU!

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Artvin’in Şavşat ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Yavuzköy Köyü Seyir Terası, her geçen yıl turizme daha fazla katkı sağlar hale geldi. Turistlik veya iş seyahati amaçlı Şavşat’a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi Yavuzköy Seyir Terası oldu. Yeşilin tüm tonlarını Yavuzköy Seyir Terasından izlemek isten vatandaşlar ise, buradaki doğal güzellik karşısında kayıtsız kalamayarak bu görüntüleri görüntüleyerek bir hatıra fotoğrafı çekilmeden geçemiyorlar.

Doğa ile bütünleşmek isteyenlerin vazgeçilmez tatil alanlarından biri

Gözde turizm alanlarından biri olan Şavşat ilçesindeki Yavuzköy Seyir Tepesi’nde turizm sezonu açıldı. Yeşilin tüm tonlarının izlendiği seyir tepesi yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Doğa ile bütünleşmek isteyenlerin vazgeçilmez tatil alanlarından biri olan Yavuzköy Seyir Tepesi doğanın bütün güzelliğini misafirlerinin ayaklarına seriyor. Şavşat ilçesine 4 Kilometre uzaklıktaki Yavuzköy, Artvin’den Ardahan istikametine yol alan misafirleri bir eşine kartpostallarda rastlayabileceğiniz bir manzara ile uğurlar sizi. Yavuz Köy isminin Milli Mücadele sırasında göstermiş olduğu kahramanlıktan aldığı söylenir.

Yeşil bir vadiye yayılmış olan Yavuzköy’ü en güzel “Seyir Tepesi” olarak anılan yerden izleyebilirsiniz. Yolculuğunuz esnasında size eşlik eden yeşilin tüm tonlarına hakim bu tepede bir hatıra fotoğrafı çekmeden geçemeyeceksiniz.

Şavşat- Ardahan karayolu üzerinde 8. Kilometrede bulunan Yavuzköy Seyir Terası, Şavşat’ın turizmdeki mihenk taşı oldu. Her yıl binlerce insan bu muhteşem manzarayı görmek için buraya akın ederken, burayı ziyaret edenlerin sosyal medya paylaşımlarında bu bölge sıkça yer almaya başladı. Doğaseverlerin ve foto gezginlerin ülkemizde görüntülemek zorunda hissettikleri önemli merkezlerden biri haline gelen Yavuzköy Seyir Terası, ününü her geçen gün daha da arttırıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI