YARIŞMA YAPILDI

Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 98.Yılı Münasebetiyle Liseler Arası Artvin Temalı Bilgi Yarışması Düzenlendi

TRABZON-ARTVİN 7.03.2019 09:12:51 34 0
YARIŞMA YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’in Düşman işgalinden Kurtuluş’unun 98.yılı nedeniyle Liseler arası Artvin Temalı Bilgi yarışması düzenlendi

Artvin Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya il merkezindeki 8 ortaöğretim kurumunda öğrenim gören lise öğrencileri katıldı. Bu yıl 4.sü düzenlenen Geleneksel Artvin Temalı bilgi yarışması Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonuyla; Artvin’in sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleri korumak, tanıtmak ve yaşatmak amacıyla genç nesillerde farkındalık oluşturulması, ilimizin tarihi, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtılması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencileri ödüllerini, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan’dan aldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahveci, eğitimin önemli bir fonksiyonunun da tarihin, kültürel mirasın yeni nesillere aktarılması olduğunu belirterek bu anlamda eğitimcilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Kahveci, Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 98.Yılı Münasebetiyle düzenlenen yarışmaya katkılarından dolayı Artvin Belediyesine, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'ye, katılımları için Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan'a, organizasyonda emeği geçen AR-GE Birimine, MEBBİS Personeline, soru hazırlama komisyonuna, jüri üyelerine, öğrencileri etkinliğe hazırlayan öğretmenlere teşekkür ederek, serhat şehrimiz Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılında kahramanlıklarıyla destanlaşmış Çoruh Müfreze Komutanı Halit Paşa ve onun nezdinde bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Programda konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan düzenlenen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Merkez ilçede yer alan Liseler Arası Artvin Temalı Bilgi Yarışmasında okullar kıyasıya mücadele etti. Edebiyat, tarih, coğrafya, güzel sanatlar, spor ve genel kültür kategorilerinde toplam yirmi sorunun yer aldığı yarışmanın galibi Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulu oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI