YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Doruk,Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyü Kaynarca Mahallesi Sahlep mevkiinde meydana gelen yangın dolayısıyla bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulundu.

TRABZON-ARTVİN 8.07.2020 09:33:31 66 0
YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyü Kaynarca Mahallesi Sahlep mevkiinde meydana gelen yangın dolayısıyla bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunan Vali Doruk, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve beraberindeki yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı.

Meydana gelen bu acı olayda herhangi bir can kaybının yaşanmamasının tek teselli kaynağı olduğunu belirten Doruk, devletin tüm imkânlarıyla vatandaşın yanında olduğunu, yaraların bir an önce sarılması ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli tüm adımların atılmasına yönelik talimatların verildiğini söyledi.

Yangın yerinde incelemelerde bulanan Vali Doruk, ayrıca yangından etkilenen köy sakinleriyle de tek tek görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yusufeli Dokumacılar köyü mahallesinde meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre Mezra’ da toplam 70 hanenin bulunduğu, 16 ayrı aile olarak toplam 57 kişinin yaşadığı 35 ev/eklentisinin yanarak kullanılamaz hale geldiği ve 1 büyükbaş hayvanın ise telef olduğu tespit edildi.

Olayın meydana gelmesinden kısa bir süre sonra tüm ekipmanlarıyla birlikte köye intikal eden İtfaiye, Jandarma, Orman işletme, AFAD, UMKE, 112 Acil ve Türk Kızılay’ı ekipleri bölge vatandaşlarının da katılımıyla söndürme ve yardım çalışmalarını sürdürdü.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı