YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

TRABZON-ARTVİN 1.02.2020 15:31:35 21 0
YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Tarım Ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Park Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü başta Artvin olmak üzere bölge müdürlüğü görev sınırları içerisinde yaban hayvanlarının kış şartlarından fazlaca olumsuz etkilenmemesi için yemleme çalışmalarını sürdürdüklerini kamuoyuna açıkladı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Park Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “ Tarım Ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Park Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğümüzce Yaban Hayatı için yaptığımız yemleme çalışmalarımız sürüyor.

Habitatları karla kaplandığı için yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının besin ihtiyaçları giderildiği gibi, yırtıcı hayvanların da kendi doğal yaşam ortamlarında beslenmeleri sağlanmakta ve yiyecek aramak için yerleşim yerlerine inmeleri ve dolayısıyla da mal ve can kayıpları önlenmektedir.

Hava şartlarına göre yüksek kesimlerde yırtıcı ve kuşların beslenmeleri yanında şehirlerimizdeki sokak hayvanlarının da besin ihtiyaçlarının giderilmesine devam edilecektir. Vatandaşlarımızdan da ‘Onlar da Can Onlar da Hayat’’ çerçevesinde konuya hassasiyet göstermelerini ve kapı önlerine, pencere kenarlarına yem bırakmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yapılan yemleme çalışması ile birlikte kış aylarının ağır koşulları altında yem bulmakta zorlanan ve bu sebeple şehir ve köy yerleşkelerine yakınlaşmak zorunda kalan hayvanların doğal ortamlarında yemlenmeleri sağlanarak şehir ve köy yerleşkelerinden uzak kalmalarının sağlanması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI