VALİDEN ASMA KÖPRÜ İSTEDİ

KÖPRÜMÜZ OLSA ÖMERİM BELKİ YAŞIYOR OLACAKTI!

TRABZON-ARTVİN 2.10.2013 21:19:19 20 1
VALİDEN ASMA KÖPRÜ İSTEDİ


Artvin-Arhavi ilçesi Küçükköy halkı, Arılı köyü ile bağlantı kurabilmek için çok mütevazi bir istekleri var.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Eylül ayı ihracat rakamlarını açıklamak için Hopa- Kemalpaşa beldesi Sarp Otelinde toplantı gerçekleştirdi. Açıklamaya Artvin Valisi Kemal Cirit de katıldı. Toplantı ve açıklamanın ardından Arhavi’ye gelen Vali Cirit, Arhavi - Ortacalar-Çifteköprü’yü TİM heyetiyle birlikte ziyaret etti.
Vali Cirit’in ziyaretinden memnuniyet duyan ve Çifte Köprü’de karşılayan Küçükköy Muhtarı Yaşar Kılıç, Vali Cirit’ten köylerine asma köprü istedi. 30 metrelik bir mesafenin asma köprüyle bağlanması durumunda karşı tarafta bulunan çaylıklarına ve komşu köy Arılı köyüne 20-25 dakika yürüyerek geçebileceklerini belirterek yardım istedi. Vali Cirit’te tekrar bu bölgeyi ziyaret edeceğin ve konu ile ilgileneceği sözünü verdi.

KÖPRÜMÜZ OLSA ÖMER TURNAM BELKİ DE YAŞIYOR OLACAKTI
Muhtar Yaşar Kılıç, Küçükköy sakinleri Ali İsmet Aydın ve Mehmet Aydın köylerinde köprü olmadığı için 26 Eylül’de hava hattında elektrik çarpması sonucu komşuları Ömer Turnam’ın (63) hayatını kaybettiğini belirterek;
“Biz Arhavi ilçesi Ortacalar Mevkii Küçükköy sakinleri olarak, yıllardır bir köprü yapılması için çalmadık kapı bırakmadık. Maalesef isteklerimiz hep ötelendi. Devletimiz güçlüdür. 30 metrelik köprüyü yapması çocuk oyuncağıdır. Ama tarih 2013 Ekim ayının 1’i. Hele köprümüz yok. Şuraya betondan veya asma köprü yapılmasını yeni göreve başlayan Sayın Valimizden ayaküstü hoş geldiniz sohbeti esnasında söyledik. Sağ olsun.
Sayın Valimiz konuyla ilgileneceğini söyledi. Biz Valimizi basından takip ediyoruz. Geldiği yaklaşık bir ay oldu. Hep ilkleri yaptığını basından takip ediyoruz. Küçükköy-Arılı köyü 30 metrelik bağlantı köprüsünü de inşallah Sayın Valimize nasip olacak. Eğer köprümüz olsaydı belki Ömer Turnam şu an hayatta olacak ve bizim gibi Sayın Valimize hoş geldiniz diyecekti. “ dedi.
70 YILDIR HAYALİNİ KURUYORUM!
Küçükköy sakinlerinden 75 yaşındaki Ali İsmet Aydın, merhum Ömer Turnam’ın kendi ellerinde can verdiğini belirterek; “ Allah rahmet eylesin elimde can verdi. Orada ölen ben de olabilirdim, herhangi bir insanımızda olabilirdi. Kendimi bildim bileli 70 yıldır buraya köprü bekliyorum İnşallah Sayın Valimiz 70 yıldır beklediğimiz köprünün mimarı olur. Sağ olsun tanıştık, insana yakın ve ilgili. Bizi dikkatle dinledi. Öyle hissediyorum ki, 30 metrelik bu köprüyü Sayın Valimiz sayesinde yakında görebileceğim” dedi.
Bizim sesimiz olan yerel basınımıza da bir teşekkür borumuz var. Hem bizim hem idarecilerimizin sesi oluyorsunuz. İletişimde köprü görevi görüyorsunuz. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandılar.
Küçükköy muhtarı Yaşar Kılıç ayrıca Vali Cirit’ten, Çifte Köprünün hemen girişindeki yolun darlığından dolayı trafik kazası riski bulunduğunu bu kısa mesafenin iş makinesi ile kırılarak yolun genişletilmesini istedi. Vali Cirit tekrar yapacağı ziyaretin ardından konuyla ilgileneceğini belirterek Çifte Köprü’den ayrıldı.08 Haber 

Anahtar Kelimeler:
taylan efe turna ömer turnanın torunu
3.01.2014 20:04:35
hep köprü yüzünden oldu bçyle şeylar b

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI