VALİ DORUK, YUSUFELİ GASTRONOMİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITIM PROGRAMINA KATILDI

VALİ DORUK, YUSUFELİ GASTRONOMİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITIM PROGRAMINA KATILDI

TRABZON-ARTVİN 7.10.2019 14:04:31 45 0
VALİ DORUK, YUSUFELİ GASTRONOMİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITIM PROGRAMINA KATILDI

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 70. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreş etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yusufeli Mutfağı Fotoğraf Sergisi ve Yusufeli Gastronomi ve Mutfak Kültürü Tanıtım” programına katıldı.

Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabının tanıtımının yapıldığı Yusufeli Gastronomi ve Mutfak Kültürü Tanıtım programı, ilçe merkezindeki özel bir işletmede yapıldı.

Yusufeli Belediyesi’nin yayınları arasında yerine alan Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabı, Çoruh Havzasının yıllar içerisinde birikerek günümüze kadar gelen, bu coğrafyaya has mutfak kültürünü tanıtıyor. Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabı projesinin danışmanlığını Araştırmacı Şef/Gastronom Süleyman Engin, koordinatörlüğün Fatih Özdemir yaptı.

Yöre ait 340’tan fazla yemek tarifinin yer aldığı eser 6 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. Ana yemeklerden, tatlılara, hoşaflardan çorbalara kadar yöre ait birçok yemek kültürünün lezzetleri kayıt altına alındı. Yusufeli Gastronomi ve Mutfak Kültürü Tanıtım programında, yöre ait lezzetler alanda kurulan stantlarda misafirlere sunularak ikram edildi.

“Yusufeli En İyi Bal Yarışması” Sonuçları Açıklandı

Programda, Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Bal Üreticileri Birliği işbirliğiyle bu yıl 11. Düzenlenen “Yusufeli En İyi Bal Yarışması” sonuçları açıklandı. Birlik üyesi 56 bal üreticisinin, bal numunelerini Yusufeli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından analiz için gönderildi. Yusufeli En İyi Bal Yarışması, analiz sonuçlarına göre dereceye giren bal üreticilerine Tanıtım Programı’nda ödülleri takdim edildi.

Yarışma sonuçlarına göre Morkaya Köyü’nden Selçuk Tokgöz birinci, Yaylalar Köyü’nden İbrahim Varol ikinci, Kılıçkaya Köyü’nden Habib Pehlivan üçüncü oldu.

Programa, Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk Hanımefendi, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Genel Meclis Üyeleri Furkan Çakmak, İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, Yusufeli Mutfak Kültürü yemek kitabı projesinin danışmanlığını yürüten Araştırmacı Şef/Gastronom Süleyman Engin İtalyan Şef Claudıo Chinali, Gurme Yazar Emine Beder, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI