VALİ DORUK MURGUL’DA YANGIN BÖLGESİNDE

Vali Doruk, Murgul’da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

TRABZON-ARTVİN 20.10.2020 10:55:24 18 0
VALİ DORUK MURGUL’DA YANGIN BÖLGESİNDE

Hayati Akbaş

MURGUL-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Murgul ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları devam eden yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Vali Doruk beraberindeki İlçe Kaymakamı Kemal Balaban ve Orman Bölge Müdür Vekili Ali Uzuncan ile birlikte Damar Köyü Kireçtepe mevkiinde geçtiğimiz günlerde çalı ve örtü yangını çıkan ormanlık alanı yerinde inceledi.

Yangının çıktığı arazinin dağlık olması, makinalı çalışmaya elverişli olmaması nedeniyle yangına müdahaleyi zorlaştırdığını belirten Orman Bölge Müdür Vekili Ali Uzuncan, “Yangın, Borçka Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Murgul ilçesi, Damar Köyü, Kireçtepe Mevkiinde çıkmış olup, yangın çıkan alanın çok sarp olması ve sahaya ulaşılabilecek herhangi bir yol bulunmaması nedeniyle yer ekipleri ile müdahale edilmektedir. Arazi çok sarp olup, oldukça yoğun ve ekiplerin ilerlemesini olumsuz yönde etkileyen çalı ve orman gülü ile kaplıdır. Ayrıca sahada zaman zaman kaya yuvarlanmaları yaşanmaktadır. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Murgul ve Borçka Belediyesi itfaiye ekipleri ile vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Yangın soğutma çalışmalarına Bölge Müdürlüğümüz ekiplerince devam etmektedir. Ancak çalı ve kayalar arasında biriken yanıcı maddeler nedeniyle dumanlar gözükmektedir.” dedi.

Yangın ihbarının ardından en kısa sürede yangına ilk müdahalenin yapıldığını belirten Uzuncan, “Yangını haber alma zamanı 14.10.2020 saat 10.00 olup, ilk müdahale 14.10.2020 saat 10.20 de yapılmıştır. Yanan alan için herhangi bir maden izni veya müracaatı mevcut değildir. Yangın alanına 1.5 km hortum serilerek, özellikli köpük ve su ile soğutma çalışmaları devam etmektedir.” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Kemal Balaban ise yangına 85 kişiden oluşan yangın söndürme ekibinin müdahalede bulunduğunu belirterek, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yangın hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Doruk, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

-Koronavirüs denetiminde bulundu

Vali Doruk, daha sonra ilçede bir süre koronavirüs denetiminde bulundu. Vali Doruk, ilçenin en işlek caddelerdeki market, kafeterya, lokanta, çay ocaklarını gezerek iş yeri sahipleri ile vatandaşlardan Kovid-19 tedbirlerine uymalarını istedi. Vali Doruk, koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında sosyal mesafe, maske kullanımı ve dezenfektan zorunluluğu kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Yapımı devam Murgul Kaymakamlığı Hizmet binası inşaatını da inceleyen Vali Doruk, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alarak geç saatlerde ilçeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı