TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK CAM SEYİR TERASINA YOĞUN İLGİ

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK CAM SEYİR TERASINA YOĞUN İLGİ

TRABZON-ARTVİN 29.08.2018 09:09:49 18 0
TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK CAM SEYİR TERASINA YOĞUN İLGİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Eşsiz doğal güzelliğiyle Artvin’in önemli turizm merkezlerinden biri olan Hatila Vadisi Milli Parkı’nda inşa edilen Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası her geçen gün daha büyük ilgi görüyor. Özellikle 9 günlük kurban bayram tatilinde en fazla ilgi gören yerlerden biri ilimizde Hatila Milli Parkı’nda bulunan Cam Seyir Terası oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Hatila Vadisi Sıkıldım Kayası mevkiinde inşa edilen cam seyir terası her geçen gün daha büyük ilgi odağı oluyor. Tatil için Artvin’e gelen yerli ve yabancı turistler ile Artvin dışında yaşayan Artvinlilerin ilimizdeki ilk uğrak noktalarından biri hiç kuşku yok ki artık cam seyir terası oluyor. Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası unvanına sahip olan Hatila Vadisi Cam Seyir Terası doğa tutkunları ve fotoğraf severlerin sürekli uğrak noktaları olmanın dışında tatilcilerinde uğrak noktası oldu. .

Hatila Deresi’nden ise 220 metre yükseklikte sarp kayalara monte edilerek yapılan cam seyir terası bu yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek terası olma özelliğine sahip oldu. Kaya birleşim noktasından 15 metrelik mesafeye uzanan cam seyir terası, 7 metre uzunlukta ve 7,5 metre genişlikte inşa edildi. 50 metrekare genişliğinde cam alana sahip seyir terasın resmi olarak hizmete girmesiyle Hatila Vadisi Milli Parkı’na daha fazla turist çekilmesi hedeflenmişti. Bu hedef bugün gerçekleşirken 9 günlük bayram tatilinde binlerce kişi cam seyir terasına gelerek bu yükseklikten uçuruma doğru bakmanın heyecanını yaşadı.

Cam seyir terasını birçoğu ilk kez görürken bazıları için ise cam seyir terasına gelmek alışkanlık olmuştu.

Seyir Terasının tamamlandığını duyup arkadaş grubuyla bölgeye fotoğraf çekmeye giden doğa fotoğraf tutkunları Artvin’in enlerin kenti olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin en büyük barajı, en büyük Atatürk Heykeli, Türkiye’nin En Yüksek Dengeli Konsol Köprüsü Artvin’de. Bunlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası da Artvin’de yapıldı. Türkiye’nin her yerinden doğa severleri buraya davet ediyoruz. Burasını mutlaka görmeleri gerek. Özellikle fotoğrafçıların gelmesini ve bu güzelliklerimizi çekip tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya tanıtmalarını istiyoruz Artvin merkezden yarım saat mesafede ulaşımı kolay ” dediler. Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasının tamamlanarak hizmete girdiğini haberlerden duyduklarını belirten doğa severler Hatila Vadisi’nin doğa harikası bir yer olduğunu, adrenalin ve doğa fotoğrafı tutkunlarını bölgeye mutlaka gelmeleri gerektiğini ifade ettiler. Doğa severler cam teras için “Harika bir manzarası var. Cem Seyir terasının

altından Hatila Deresi geçmekte. Derenin sesini duyabiliyoruz. Bu doğa güzelliği karşısında söze gerek yok gelin ve görün diyoruz” şeklinde konuştular.

Bu yıl binlerce kişiyi sadece 9 günde ağırlayan cam seyir terasının ilerleyen yıllarda daha çok insanın uğrak noktası olmasına kesin gözüyle bakılıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI