TÜRKİYE LİMANCILIK SEKTÖRÜ 2019 RAPORU YAYINLANDI

TÜRKİYE LİMANCILIK SEKTÖRÜ 2019 RAPORU YAYINLANDI

TRABZON-ARTVİN 7.11.2019 08:57:55 56 0
TÜRKİYE LİMANCILIK SEKTÖRÜ 2019 RAPORU YAYINLANDI

Hayati Akbaş

HOPA-Türkiye’deki limancılığın gelişmesi için doğru politikaların oluşturulmasına katkı sağlayan ve uluslararası platformlarda ülke limancılığını temsil eden Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) “Türkiye Limancılık Sektörü 2019 Raporu’nu yayınladı. Liman sektörüne yönelik değerlendirmelerden dünya ekonomisine, sürdürülebilir çevre konusundan ticari gelişmelere kadar geniş bir kapsama sahip olan rapor, ağırlıklı olarak 2009-2018 yılları arasındaki limanlara ilişkin bilgileri içerirken, limancılık sektörünün güncel konuları ve sorunlarına yer veriyor.

En fazla elleçleme Marmara Bölgesi’nde

Raporda verilen bilgilere göre bölgesel bazda en fazla yük elleçlenen bölge 2018 yılında olduğu gibi bu yıl da Marmara Bölgesi oldu. Bölgeler itibari ile elleçlenen yük açısından ton bazında da en yüksek artış yine Marmara Bölgesi’nde gerçekleşti. 2018 yılında TÜRKLİM limanlarında 460 milyon ton yük elleçlendiğini gösteren “Türkiye Limancılık Sektörü 2019 Raporu’nda, 139,7 milyon ton sıvı dökme yük, 133,6 milyon ton dökme yük, 114,2 milyon ton konteyner, 63,9 milyon ton genel kargo ve 8,5 milyon ton Ro-Ro yükü elleçlendiği belirtildi.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin temel misyonlarından birinin Türkiye limanlarının ülke ekonomisine ve gelişmesine en yüksek düzeyde katkı sağlayacak noktaya getirilmesi olduğunu belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç ‘Türkiye Limancılık Sektörü 2019 Raporu’ hakkında değerlendirmelerde bulundu. Genç şunları söyledi: “TÜRKLİM olarak Türkiye’de limancılığın gelişmesi için birçok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalardan biri de 13 yıldır hazırladığımız sektör raporumuz. Türkiye Limancılık Sektörü Raporu dünyadaki değişimlerin denizcilik sektörüne yansımalarını kapsamlı bir şekilde değerlendiren bir kaynak olma özelliği taşıyor. Bu özelliği ile limancılık sektörüne ışık tutmaya devam ediyor. Türkiye Liman İşletmecileri Derneğinin temel misyonlarından bir tanesi Türk limancılık sektörünün dar boğazlarının aşılması, limancılık sektörümüzün önünün açılması bu sayede limanlarımızın ülkemiz ekonomisine ve gelişmesine en yüksek düzeyde katkı sağlamasıdır. Bu amaçla Türk limancılık sektörünün gündemi başlığı altında limancılık sektörünün sorunlarını ve çözümüne yönelik önerilerini sektör raporunda özetlemektedir.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI