TURİZMİ DESTİNASYONLARI BELİRLEME ÇALIŞMALARINI SAHAYA İNEREK BAŞLATTILAR

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası gelişmekte olan Doğa Turizmi açısından ilçenin turizm destinasyonlarını artırmak için doğal ve tarihi yapıları ziyaret ederek çalışma başlattı.

TRABZON-ARTVİN 16.06.2020 08:50:26 63 0
TURİZMİ DESTİNASYONLARI BELİRLEME ÇALIŞMALARINI SAHAYA İNEREK BAŞLATTILAR

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası gelişmekte olan Doğa Turizmi açısından ilçenin turizm destinasyonlarını artırmak için doğal ve tarihi yapıları ziyaret ederek çalışma başlattı.

Gerçekleştirilen etkinlikte Hopa İlçe Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ve Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’nin de katıldığı, Yeşilköy ve Çamlıköy muhtarlarının rehberliğinde yaklaşık 25 kişilik ekip Ciha Kalesi’ne tırmandı.

Hopa TSO başkanı Osman Akyürek tırmanışla ilgili yaptığı değerlendirmede “yaklaşık 2 bin yıllık bu kale ilçemiz açısından son derece önemlidir. Turizme kazandırılması için gereken çalışmaları başlatarak ziyaret edilebilir hale getirilmesi gerekmektedir. Heyette yer alan basın mensupları sayesinde yerel ve ulusal boyutta bilinirliğini artırmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat’ta yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün Hopa ilçemizin tarihi ve kültürel mirası olan ve Yeşilköy-Çamlıköy bölgesinde bulunan Ciha tepesi ve tarihi kalıntılarını yerinde incelemek için Ciha gözetleme kulesine çıktık. Hopa Belediye başkanı, Ticaret Odası Başkan ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarımızla birlikte güzel bir tırmanış gerçekleştirdik. Amacımız bu güzellikleri koruyarak , aslına uygun restorasyon ve doğaya uygun ulaşım ile birlikte turizmin istifadesine ve vatandaşlarımızın kullanımına sunmaktır”..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı