Tünelde domuz korkusu

ATASU (Galyan) Barajı inşaatı kapsamında yüklenici firma tarafından Atasu Grup Yolu üzerine yapılan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki Galyan Tüneli hala ışıklandırılmayı bekliyor.

TRABZON-ARTVİN 15.11.2013 18:47:47 165 0
Tünelde domuz korkusu


ATASU (Galyan) Barajı inşaatı kapsamında yüklenici firma tarafından Atasu Grup Yolu üzerine yapılan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki Galyan Tüneli hala ışıklandırılmayı bekliyor. Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse, “Şoförler gece tünelden geçmeye korkuyor. Bazen domuzlar bu tünele sığınıyor. Bir an önce tünelin aydınlatılmasını bekliyoruz” dedi.

Maçka İlçesi Galyan Vadisi’nde bulunan Atasu Beldesi halkı beldeye ulaşımı sağlayan yol üzerindeki tünelin ışıklandırılmasını bekliyor. Atasu (Galyan) Barajı inşaatı kapsamında yüklenici firma tarafından Atasu Grup Yolu üzerine yapılan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki Galyan Tüneli, inşaat sırasında elektrik teçhizatı yerleştirilmediği için aydınlatılması da yapılamadı.

Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse, tünelin 2005 yılında tamamlandığını belirterek, “Barajı yapan firma tüneli yaptı ama elektrik teçhizatı konmadı. Böyle olunca da aydınlatma için konulacak olan lambalara yer bulunamıyor. Tünel özellikle geceleri ve kış aylarında tam anlamıyla bir korku tüneline dönüşüyor. Hem yayalar için hem de araçlar için büyük tehlike oluşuyor. Özellikle kış aylarında domuzların sığınağı haline geliyor. Bazı araçların önüne domuz çıktı. Çok tehlikeli durumlar oluşuyor. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlara müracaat etmemize rağmen tünelin aydınlatma sorununu çözemedik. Bu konuda yardım bekliyoruz. Yolumuz asfaltlandı ama tünel hala karanlık. Yolumuzun asfaltlanmasında büyük emeği geçen Trabzon Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz İbrahim Kul’a teşekkür borçluyuz” diye konuştu.günebakış.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı