TÜNEL İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE

Artvin’in En Uzun İkinci Tüneli Olacak

TRABZON-ARTVİN 23.07.2018 08:29:26 57 0
TÜNEL İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin-Yusufeli-Erzurum Karayolu’na DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından inşaa edilen 2 Bin 277 metre uzunluğundaki Zeytinlik-Oruçlu Tüneli’nin tamamlanmak üzere olduğu açıklandı. DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından tünel inşaatında gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulunulurken, inşaatın yüzde 98 seviyelerine geldiği ve kısa süre içerisinde tünelin hizmete gireceği ifade edildi.

Artvin-Yusufeli-Erzurum Karayolu’nda Zeytinlik Köyü-Oruçlu Köyü arasındaki güzergâhta meydana gelen heyelan sonrasında inşaa edilmesine karar verilen Oruçlu Tüneli’nde sona gelindi. Tüneller şehri Artvin’e bir tünel daha kazandırılırken, ilimizdeki en uzun tünellerden biri olacak olan Oruçlu Tüneli’nde inşaat tamamlanmak üzere. DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunarak tünel inşaatında sona gelindiğini duyurdu. Yapılan açıklamada; “ DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilen Deriner Barajı Devlet İl ve Köy Relökasyon Yolları İşletme, Bakım, Onarım ve Yapım İşi 1.Kısım İnşaatında çalışmalar devam ediyor.

Oruçlu Tüneli göçük bölgesinde iyileştirme çalışmaları ve nihai beton kaplama çalışmaları tamamlanmıştır. Oruçlu Tüneli girişindeki Zeytinlik Köy yolu bağlantı kavşak çalışmaları ve tünelde alttemel – temel sergi çalışmaları da tamamlanmış olup sathi kaplama çalışmaları devam etmektedir.

Artvin Erzurum Devlet karayolunun en uzun yol tüneli olan (2.277 m) Oruçlu Tüneli en kısa sürede hizmete alınması hedeflenmektedir. Fiziki gerçekleşme % 98 seviyesindedir” ifadelerine yer verildi.

Tünelin tamamlanmasının ve trafiğe açılması ile birlikte Oruçlu Tüneli ilimizdeki en uzun ikinci tünel özelliğine sahip olacak. İlimizdeki en uzun tünel 5 Bin 228 metre uzunluğu ile Hopa Dağı Cankurtaran Tüneli olurken, 2 Bin 277 metre uzunluğu ile Oruçlu Tüneli bu alandaki ikinci uzunluktaki tünel olma özelliğini kazanacak. Tünel inşaatı tamamlanmak üzere olup kısa sürede tünelin hizmete açılması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI