TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

TRABZON-ARTVİN 1.08.2019 14:59:18 22 0
TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Hayati Akbaş

ARDANUÇ-Orman Bölge Müdürlüğü, Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Şefliği sınırları içerisindeki Mehmet Akif Ersoy A tipi Mesire Yerinde yapılan Ardanuç Evi törenle hizmete açıldı.

Ardanuç Kaymakamlığı tarafından 29 yıllığına kiralanan mesire yerinde hizmet vermeye başlayan Ardanuç Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Artvin Ak Parti Milletvekili Erkan Balta, Ardanuç Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Uzuncan, Ardanuç İşletme Müdürü Ethem Kara, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu; “Ormanların Geliştirilmesi, varlığının artırılması ve korunması yanında, ormanları vatandaşa açarak ta millet ve devlet ormancılığının pekiştirilmesi yönünde çalışmalar sürdürülmektedir. Genel Müdürlüğümüzce de rekreasyon faaliyetlerine de önem verilmektedir. Buradaki Mesire yeri 30 kamelyası, 1 lokantası (Ardanuç Evi) ile hizmet vermeye devam edecektir. Yapılan bu tesisin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen tüm kurumlara ve kuruluşlara teşekkür ederek, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ardanuç Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, “Bu tesisin Ardanuç ve Artvin Halkına kazandırılmasında emeği geçen, Orman Bölge Müdürlüğüne ve tüm paydaşlara teşekkür ederim. 29 yıllığına kiraladığımız bu tesisin 12 ay açık kalması için gayret göstereceğiz. Ardanuç’a has yöresel tatları sunmaya çalışacağız. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Artvin Ak Parti Milletvekili Erkan Balta; “Yöresel Kültürümüzün tanıtan ve yöresel yemeklerimizin tadılacağı bir tesis olduğu gibi aynı zamanda Turizm açısından da Ardanuç’un geleceğine ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Ardanuç doğal güzelliği, kaleleri, Tarihi mirası, cehennem deresi ve coğrafi zenginlik ile inanılmaz bir yer. Ardanuç’un geleceği turizm açısından çok parlak olacaktır. Açılışını yaptığımız bu tesisinde buna katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, “Turizmin Ardanuç’u Farklı bir yere taşıyacağını düşünüyorum. Bu mesire yerinde yapılan Ardanuç Evi’ de buna katkı sağlayacaktır. Cehennem Deresi Kanyonu marka değeri çok yüksek bir değerimiz. Yeni Yapılacak rekreasyon çalışmaları ile Ardanuç’a çok farklı bir canlılık kazandıracaktır. Bu evin yapılmasında emeği geçen kamu kurumlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk “ Ardanuç Evi’ nin yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, İlimizde yapılan çalışmalarda ormanla karşılaşıyoruz. Orman teşkilatının çalışmalardaki pozitif yaklaşımları ile bize çok katkıları oluyor, kendilerine burada hususen teşekkür ediyorum” diyerek, hep birlikte kurdele keserek, Ardanuç Evi’nin açılışını yaptılar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı