TCG KARADENİZ EREĞLİ ( P-1214) GEMİSİ HOPAPORT’A DEMİR ATTI

TCG KARADENİZ EREĞLİ ( P-1214) GEMİSİ HOPAPORT’A DEMİR ATTI

TRABZON-ARTVİN 24.08.2019 21:07:35 35 0
TCG KARADENİZ EREĞLİ ( P-1214) GEMİSİ HOPAPORT’A DEMİR ATTI

Hayati Akbaş

HOPA- Karadeniz uyum harekâtı kapsamın da Hopa’ya gelerek HOPAPORT’a demir atan TCG Karadeniz Ereğli ( P-1214) gemisi halkın ziyaretine açıldı.

Karadeniz uyum harekâtı kapsamın da Hopa’yı ziyaret eden TCG Karadeniz Ereğli ( P-1214) Gemi Komutanı Dz. Yzb. Murat Kaya ve beraberinde yardımcısı ile Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yi makamın da ziyaret etti. Ziyaret sırasında karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ve Hopa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Akbıyık daha sonra Hopa Limanına demir atan Askeri gemiyi ziyaret ettiler. Başkan Ekmekçi Gemi Komutanı Dz. Yzb. Murat Kaya’ya “İlçemiz Hoş geldiniz” dedikten sonra beraberinde Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Akbıyık olduğu halde Gemi’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Komutan Kaya ve beraberindeki subaylar Gemi hakkında bilgiler verdiler. Kaya 430 ton ağırlığında, 56,8 metre uzunluğunda, 40 milimetre top, 2 adet 12,7 milimetre top ve 8 adet su bombası, 4 subay, 8 astsubay, erbaş ve erlerle toplam 35 personelin görev yaptığını, son görevlerinin de Karadeniz Uyum Harekatı olduğunu ifade ederek “Hareket kapsamında Karadeniz limanlarını ziyaret ediyoruz, Programımız dahilinde Hopa’yı da ziyaret ettik. Sıcak ve samimi karşılamanız için teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra beraberce Gemide yemek yenildi. Oldukça sıcak sohbetlerin ana konusu Hopa ve Denizcilik oldu.

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, 'TCG Karadeniz Askeri Gemisinin Hopa’mızı ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduk. Tarafımıza verilen bilgilerden geminin Türk yapımı olması ve denizlerde gücümüzün olduğunu hissetmek bize ayrı bir gurur yaşattı' dedi.

Karadeniz uyum harekatı kapsamın da İlçemizi ziyaret eden TCG Karadeniz Ereğli ( P-1214) Gemi Komutanı Dz. Yzb Murat KAYA ,Belediye Başkanımız Taner EKMEKÇİ yi makamın da ziyaret etti.

TCG Karadeniz Ereğli ( P-1214) gemisi HOPAPORT Tahıl Terminali rıhtımında kaldığı 2 gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık kaldı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI