T.C. BATUM BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN DÖVİZLE ASKERLİK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

T.C. BATUM BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN DÖVİZLE ASKERLİK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

TRABZON-ARTVİN 13.08.2018 14:21:38 50 0
T.C. BATUM BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN DÖVİZLE ASKERLİK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

T.C. Batum Başkonsolosluğu tarafından, dövizle askerlik işlemlerine ilişkin Artvinli vatandaşları da ilgilendiren duyuru yaptı.

Hayati Akbaş

BATUM-T.C. Batum Başkonsolosluğu tarafından, dövizle askerlik işlemlerine ilişkin Artvinli vatandaşları da ilgilendiren duyuru yaptı.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:“Yurt dışında yaşayan yükümlülerin dövizle askerlik hizmeti uygulamasından yararlanma şartlarını düzenleyen 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nda yapılan ve 3 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe giren değişiklikler kapsamında:

-Daha önce banka aracılığıyla veya Türkiye’den yapılan dövizle askerlik ödemelerinin doğrudan dış temsilciliklerimizce tahsil edilmesine imkan tanınmış,

-Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak için 38 yaş sınırı kaldırılmış,

-Yükümlülere Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilecek uzaktan eğitimi alma şartı getirilmiş,

-Dövizle askerlik hizmeti uygulamasında ödenecek döviz miktarı 1.000 (bin) Avro yerine 2.000 (iki bin) Avro olarak tespit edilmiştir.

Bununla birlikte, dövizle askerlik ödemelerinin tahsilatının dış temsilciliklerimiz tarafından yapılması ve uzaktan eğitim kapsamında gerekli teknik altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar dövizle askerlik hizmeti başvuru işlemleri 3 Ağustos 2018 itibariyle durdurulmuştur. Başvuruların yeniden kabul edilmeye başlanacağı tarih ayrıca duyurulacaktır.

Ayrıca, yurt içinde yoklama kaçağı veya bakaya olarak aranan yükümlülerden, yabancı bir ülkede oturma veya çalışma iznine sahip olduklarını pasaport, oturma/çalışma izin belgesi, yabancı ülke pasaportu veya yabancı ülke kimlik kartı aracılığıyla kanıtlayanların, doğum tarihleri dikkate alınmaksızın, askerlik yükümlülükleri bir defaya mahsus olmak üzere yurt dışında dövizle askerlik hizmetine başvurabilmeleri için askerlik şubelerince 3 ay süreyle geçici olarak ertelenecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI