TALİP IŞIK GÜVEN TAZELEDİ

Artvin İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 4’ncü olağan Genel Kurulu’nda Başkan Talip Işık Güven tazeledi. Genel Kurula yoğun katılım gerçekleşirken kongreye Talip Işık’ın açıklamaları damga vurdu.

TRABZON-ARTVİN 1.05.2018 13:52:40 26 0
TALİP IŞIK GÜVEN TAZELEDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 4’ncü olağan Genel Kurulu’nda Başkan Talip Işık Güven tazeledi. Genel Kurula yoğun katılım gerçekleşirken kongreye Talip Işık’ın açıklamaları damga vurdu.

İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 4’ncü olağan Genel Kurulu yaptı. Mevcut Başkan Talip Işık’ın tek aday olarak girdiği 4. Olağan Genel Kurulu Ardanuç Âşık Efkârı çok amaçlı toplantı Salonu’nda yapıldı. Olağan Genel Kurula Ardanuç Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, ARTSO Başkanı Seçkin Kurt, İl Tarım Müdür Yarımcısı Hakan Keskin, Koyuncular Birliği Başkanı Azem Demirci, Hayvan üreticileri ilçelerden gelen Birlik üyeleri ve Ardanuç Halkı katıldı.

Yoğun Katılımlı Genel Kurul

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından Saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını Mevcut başkan ve 4. Dönem Başkan Adayı Talip Işık yaptı. Işık konuşmasında kongreye gelemeyip kutlama mesajlarını isimleriyle okudu. Başkan Talip Işık konuşmasının devamında faaliyetlerini ve yapmış olduğu projelerini anlattı.

Ardanuç Kaymakamı Sancaktutar, Artvin’de Yapılan Yatırımlar Hakkında Bilgi Verdi Ardından söz alan Ardanuç Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar, Ardanuç ve Artvin’de yapılan hayvancılık ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Kaymakam Sancaktutar, Biz Ardanuç olarak hayvancılığın geliştirilmesi konusunda diğer ilçelerimizde olduğu gibi çeşitli destekler sunuyoruz. Bakanlığımız bünyesinde her yıl daha iyi daha verimli destekler sağlanarak tarım ve hayvancılığı arttırmaya geliştirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle de dışarıdan özellikle köylerimizinken dönüşlerin hızlandırılması köy yaşantısının arıttırılması hususunda gayretlerimiz söz konusu. Bu anda ilçemizde 12 bin büyükbaş, 61 binde küçükbaş hayvanımız mevcut inşallah zamanla bu sayı yapılan desteklerle çok daha artarak ilçenin ilimiz hayvancılık tarım şehri olmak yolunda gayretlerini sürdürecek.

2016 yılı itibariyle 25 farklı alanda 3 bin 339 çiftçimiz 10 milyon 400 bin kadar destekleme aldı bakanlığımızdan. 2017 yılın yine 25 farklı konudan 2 bin 725 çiftçimiz 8 milyon 300 bin kadar finans desteği bakanlığımız tarafından temin edildi. İnşallah 2018’de bu rakam daha da artacaktır. Bunlar tabi direk vatandaşımızın cebine dokunan hayvancılık konusunda somut olarak ödenen desteklemeler. Bunun haricinde yine hayvancılığın geliştirmesi konusunda bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Şuan yine ilçemizde hayvancılığın önemin göstergesi olarak, Harmanlı köyünde canlı hayvan pazarı yapıyoruz. İnşallah Mayıs ayında açılışını gerçekleştirmeye çalışacağız. 1 milyon 650 bin lira’lık yatırım bedeli olan hayvan pazarımızdan 18 bin metre karelik alanda bir tesis kuruluyor. Buranın kapasitesi 470 büyük baş 100’de küçükbaş olmak üzere inşallah ilçemize bölgemize kazandırmış olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Yıldırım Demir: Üretmeyen bir ülke haline geldik

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’de yaptığı kısa konuşmasında üretmeyen bir ülke haline geldiğini belirtti; Başkan Demir; “ Ben veteriner hekimim. 10 yıl bu mesleğimi aktif olarak yaptım. Bugün maalesef hayvancılık can çekişiyor haline geldi. Bugün bir çuval yem 70, bir çuval un 90 TL olmuş. Hayvan üreticisinin hayvanı para ediyor mu? Ardanuç’ta AKAK projesi kapsamında 1 milyon 600 bin TL’lik hayvan pazarı projesi belediyemiz adına yapılıyor. Ben bunun anahtarını hayvan üreticilerine veriyorum. Emeği veren, üreten onlardır “dedi.

Talip Işık: Faruk Çelik döneminde yapılan yatırımlar yarım kaldı

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Birlik Başkan Talip Işık, Artvinli hemşerimiz Faruk Çelik’in bakanlın döneminde önemli projeler ürettiklerini ifade ederek, “ Faruk Çelik’in bakanlık görevi son bulmasının ardından bu projelerimizin bir kısmı yarıda kaldı. Kürsüden Artvin siyasilerine seslenen Işık, siyasilerin tayin işleriyle uğraşarak zaman kaybetmeleri yerine Artvin’e gelir getirecek yatırımlara zaman harcasınlar” dedi.

Artvin’deki yarım kalan projelerinin sonuna kadar takipçisi olacağını ifade eden Işık, kendisini üzen bir konuyu kürsüden paylaştı. Işık; “Bana projenin ne olduğunu soranlara para bekliyorum deyince bana diyorlar ki eğer sen güney doğuda olsaydın para 40 kez ödenirdi bu beni çok üzdü. Neden Artvin bu projeyi alamıyor.

yerlerin köyler olduğunu ifade eden Birlik Başkanı, gençlere seslenerek asgari ücretle heba olmayın. Türkiye bundan önce tarım konusunda dünyada 7. Ülkeyken şuanda samanı, eti yemi hayvanı yurt dışından ithal ediyoruz. Bu ne demektir bizde artık üretim yok. Tembelleştik arkadaşlar biz üreteceğiz ki Ankara’da oturanlarda yesinler” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra gündem maddeleri tek tek onaylandı. Ardından seçime geçildi. Tek Liste şeklinde gerçekleşen seçimde mevcut başkan Talip Işık yeniden başkan seçildi. Geniş katılımlı bir genel kurul gerçekleştirilirken, yeniden başkanlığa seçilen Talip Işık, güven tazelerken genel kuruldan güçlenerek çıkmış oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI