SOKAK HAYVANLARINA MAMA KULÜBESİ

Artvin Belediyesi, sokak hayvanları için Artvin Belediyesinin atölyesinde imalatını yaptığı mama ve su kulübelerinin şehrin 30 farklı noktasına yerleştirdi.

TRABZON-ARTVİN 10.05.2020 10:48:18 14 0
SOKAK HAYVANLARINA MAMA KULÜBESİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi, sokak hayvanları için Artvin Belediyesinin atölyesinde imalatını yaptığı mama ve su kulübelerinin şehrin 30 farklı noktasına yerleştirdi.

Artvin Belediyesi, sokak hayvanlarının susuz ve aç kalmaması için, Belediye atölyesinde ahşaptan imalatını yaptığı mama ve su kulübelerini Artvin şehir merkezinde 30 farklı noktaya yerleştirdi. Artvin Belediyesi Veteriner İşleri birimi tarafından, mama ve su kulübeleri kontrol edilerek günlük su ve kuru mamalar temin edilecek.

Mama kulübelerini yerinde inceleyerek kulübelere mama ile su koyan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Belediyesinin ahşaptan imal ettiği mama kulübelerini şehir merkezinin 30 farklı noktasına koyarak sokak hayvanları için beslenme noktası oluşturduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Artvin Belediyesi olarak sokak hayvanlarının beslenmesi için mama ve su kulübeleri yerleştirerek 30 ayrı noktada Sokak Hayvanları Beslenme noktaları oluşturduk. Beslenme Noktalarında ki mama kulübelerimize yaklaşık 20 kg kuru mama ve 8 litrede temiz su ile dolduruyoruz. Sokak hayvanları mamayı yedikçe sandık içerisinde ki kuru mamalar yeme haznesine düşüyor. Bu mama kulübelerinin imalatını kendi atölyemizde ahşaptan yaptık.

Artvin Belediyesi olarak sadece sokaklarda görünen hayvanlara bakmıyoruz, Hayvan Yaşam Merkezimizde 400 civarı köpeğimiz var onlara da bakmaktayız. Coronavirüsü salgını olmasaydı şehir merkezimizde ki tüm sokak köpeklerini kayıt altına alacaktık. Bu salgın bittikten sonra sokak hayvanlarını kayıt altına almaya devam edeceğiz. Böylelikle Artvin’in Sokak hayvanları belli olacak dolayısıyla dışardan gelen hayvanları tespit edeceğiz ve kendi kayıtlı hayvanlarımızın da dışarı gitmesini engelleyeceğiz. Kendi içimiz de kendimize yeteceğiz. “ dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı