SOKAK HAYVANLARI TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Yusufeli Belediye Başkanlığı tarafından, geçici olarak inşa edilen Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete başladı.

TRABZON-ARTVİN 31.03.2021 13:22:00 46 0
SOKAK HAYVANLARI TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediye Başkanlığı tarafından, geçici olarak inşa edilen Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete başladı.

Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü gözetiminde, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Ahalt Mahallesi’nde geçici olarak inşa edilen Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,’’Çevre ve halk sağlığı açısından daha güvenli bir ortam oluşturabilmek için, insanların sağlıkları kadar, gündelik yaşamımız içinde yer alan hayvanların sayı, sağlık ve üremelerinin kontrolü de önemlidir. Bu sebeple ilçemizde de oldukça yüksek bir popülâsyona sahip olan özellikle köpeklerimizin kısırlaştırma ve tedavileri için merkezimizi ivedilikle bitirerek faal hale getirdik. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde; bakım, tedavi, rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmalarının tümü 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa ve Çevre Orman Bakanlığının Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirilmektedir.’’dedi.

Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Akıllı, Belediyemiz bünyesinde Ahalt mahallesinde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi’nde can dostlarımızın rehabilitasyonu ve üreme kontrolü çalışmalarımızı yapılmaktadır. Ekiplerimiz ve vatandaşlarımız tarafından bize bildirilen/getirilen hasta, yaralı veya tedaviye ihtiyacı olan hayvanların klinik muayeneleri ve tedavileri yapılmaktadır. Sokak hayvanlarında üremenin kontrol altına alınabilmesi önemli bir faaliyet alanıdır. Bu amaçla dişi hayvanlara ovariohysterectomie, erkek hayvanlara ise kastrasyon operasyonları yapılıp nekahat dönemini tamamladıktan sonra hayvanlara, kuduz ve paraziter kökenli hastalıklara karşı gerekli tüm aşıları uygulanmaktadır. Rehabilitasyon ve tedavi süreci tamamlanan canların kulaklarına numaralı küpeleri takılarak doğal ortamına bırakılmaktadır.

Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak bu hizmetleri Belediye Başkanlığımız ile hizmet alım sözleşmesi yaptığımız ilçemiz Veteriner Klinikleri ile beraber yürütmekteyiz. Bu vesile ile ilçemizde serbest olarak faaliyet gösteren meslektaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. ’’dedi.

Yusufeli Belediyesi Sokak Hayvanları Beslenme Odakları ile ilçe merkezi ve mahallelerinde Sokak Hayvanlarının mama ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı