Şoförlere zor anlar yaşatıyor

Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki yoğunluğa bayram telaşı eklendi.

TRABZON-ARTVİN 12.10.2013 18:58:58 10 0
Şoförlere zor anlar yaşatıyor


Bereketli, kırık arazide yaşayan insanlar güz dönemi köyünde toprak ananın bahşettiği rızkını, bağ bozumu ile gurbete götürürler.

Göçe kurban verdiğimiz insanlarımız güz dönemi bir telaşla bağında, bahçesinde yetiştirdiği ekinlerini toplayarak kışlığını geçireceği Türkiye’nin dört bir yanına çuval çuval, koli koli, meyve ve sebzeyi Allah ne vermişse bağı, bostanı toplayarak yola koyulurlar. Bu yol önce Artvin Terminali’nden geçiyor.
Bağ bozumu güz gelince Artvin Terminali’nde hizmet veren otobüs işletmeleri zor anlar yaşamaya başlar. Yaşlısı genciyle bin bir emekle ilçelerden gelen eşyaları otobüsün bagajına yerleştirme telaşını izleyerek, muavin ve şoförlerin zorlandığı anları, fotoğraf makinesine takılan kareleri yayınlıyoruz.
Bagajlara sığmayan onlarca koli ve bavul, terminale terk edilerek yolcu yolunda gerek diyen Artvinli hemşerilerimiz, ulaşacakları yere gitmek için yola çıkıyorlar. Artvin otobüsçülerinin her yıl yaşadığı bagaj yoğunluğu araçları adeta asfalta yapıştırıyor. Artvin Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki yoğunluğa bayram telaşı da eklenince yapılan koşuşturmalar kimisi için de ekmek kapısı, kazanç kapısı oldu.
Artvin Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki yolcularla görüşerek durum tespiti yaptık. Yolcular: “Ardanuç, Şavşat, Yusufeli ve merkez köylerdeki vatandaşlar aktarma bin bir güçlükle Terminale ulaşmaktadır. Bizler, anamızın babamızın ektiği ata topraklarına sonbahar aylarında gelerek karınca kararınca bağ bahçe işleriyle uğraşırız. Ekinler olur, hasat için bizler de gelir toplamaya yardımcı oluruz. Görüyorsunuz bereketli Artvin’de her meyve sebze yetişmekte. Cevizinden patatesine, turşusundan meyvesine sebzelerine konservesine, kuru sebze ve meyvelerine, pekmez bal, reçel, marmelatına, peynir ürünlerine, pestil kümeye kadar her şeyi götürüp bir yıl boyunca idare edeceğiz. Hem de sağlıklı organik beslenerek sağlığımızı koruyacağız. Bir anlamda bağ bozumu ile de mutlaka memleketimizle bağ kurarak düzenli gelmeye çalışıyoruz. Biz de biliyoruz bugün Artvin Terminali’nde her gün aynı manzara ile karşılaştığınızı. Ancak Artvin insanın başka çaresi yok. Kışlık yiyecekleri beraberimizde götürmek önceliğimizdir. Bakıyorum zaman zaman araç sahipleri ve muavinlere ağız dalaşında bulunabiliyorlar onlara da bıkkınlık gelmiş ancak Artvin insanın kıt imkanlarla memleketten kışlık yiyeceğini götürmekten başka çaresi yok. Biraz anlayış istiyoruz.” diyerek yoğunluktan dolayı da şoför esnafından da özür dilediklerini ifade ettiler.08 HABER 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı