‘’SİYAH BEYAZ YUSUFELİ’’ KİTABI YAYINDA

Taner Artvinli’nin ‘Siyah Beyaz Yusufeli’ isimli kitabı belediye yayınları arasında yerini aldı.

TRABZON-ARTVİN 23.10.2020 11:00:30 96 0
‘’SİYAH BEYAZ YUSUFELİ’’ KİTABI YAYINDA

Hayati Akbaş

YUSUFELİ- Taner Artvinli’nin ‘Siyah Beyaz Yusufeli’ isimli kitabı belediye yayınları arasında yerini aldı. Kültürel belediyecilik alanında çıkardığı eser ve yaptığı çalışmalarla hem yayın hayatına hem de yöre kültürüne önemli hizmetlerde bulunan Yusufeli Belediyesi,” Siyah Beyaz Yusufeli” adlı eseriyle de bu özelliğini korumaya devam ediyor.

Yusufeli’nin yetiştirdiği yazarlardan Taner Artvinli ’ye ait olan eser Yusufeli’nin geçmişine ışık tutacak hatıraların geleceğe aktarılmasını sağlayacak ve geçmişle gelecek arasında bir köprü olacak. Yusufeli Belediyesi tarafından ‘’Siyah Beyaz Yusufeli’’ adıyla yayınlanan eser içeriğinde Yusufeli’nin özellikle 60 yıllık tarihinden kesitler bulunuyor.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in yaptığı değerlendirmede; “Yusufeli’nin geçmişine ışık tutacak hatıraların geleceğe aktarılmasını sağlayacak ve geçmişle gelecek arasında bir köprü olacağına inandığımız bu çalışmanın çok değerli olduğuna inanıyorum. Siyah Beyaz Yusufeli adıyla bastırdığımız bu yayında Yusufeli’nin özellikle 60 yıllık tarihinden kesitler olacak. İnanıyorum ki bu yayınla kendini Yusufeli’li hisseden herkes kendinden bir şeyler bulacak ve sayfalarını karıştırırken yüzünde hüzünle karışık tatlı bir tebessüm belirecek. Ben bu çalışmayı büyük emeklerle hayata geçiren ve Yusufeli kültürüne büyük hizmetler veren Taner Artvinli kardeşime tüm Yusufeli’liler adına buradan teşekkür etmek istiyorum. Daha öncede Yusufeli Belediyesi yayınları arasında baskısını yaptığımız iki ciltlik Yusufeli Külliyatı adlı kıymetli eserinin yanında bu eser de Yusufeli ve Yusufeliler var oldukça Taner kardeşimizin adıyla birlikte yaşayacaktır. ’dedi.

Yusufeli Belediyesi yayınlarının otuz üçüncüsü olan ‘’Siyah Beyaz Yusufeli’’ kitabıyla devam ederken, birçok açıdan Yusufeli kayıt altına almış oldu.

YAZARIN ÖZ GEÇMİŞİ VE ESERLERİ

8 Kasım 1973, Yusufeli / Artvin doğumlu. Artvin tarihi ve halk kültürü alanlarında araştırma ve derlemeleriyle tanınan Artvinli, cönkleri ve Artvinli şairlerin şiirlerini eski Türkçeden (Osmanlıca) yeni yazıya aktararak edebiyatımıza kazandırdı. Yerel tarih ve halk kültürü konularında çalışmalarını sürdürdü. 2002 Orhan Şaik Gökyay Ödülü Yusufelili Âşık Pervanî’ye verildi. Pervânî’nin kitabını yayıma hazırlayan Taner Artvinli de halk edebiyatı alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi. Basılı kitaplarının dışında, Artvin Etimoloji Sözlüğü, Yusufeli Yadigârı, Yusufeli Halk Kültürü, Keşfi Divanı gibi basıma hazır eserleri vardır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI