ÂŞIK COŞARİ’Yİ KABUL ETTİ

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ardanuçlu Ergül Keskin’i (Aşık Coşari) makamında kabul etti.

TRABZON-ARTVİN 3.08.2020 10:50:53 22 0
ÂŞIK COŞARİ’Yİ KABUL ETTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ardanuçlu Ergül Keskin’i (Aşık Coşari) makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk, bir süre sohbet ettiği Aşık Coşari’ye başarı dileklerinde bulundu.

Vali Doruk, kabulde yaptığı konuşmada,” Köklü geçmişimize ve kadim medeniyetimize ev sahipliği yapan bin yıllık vatanımız Anadolu’nun, kültürel hafızasının, kültürel zenginliğinin, ferasetinin, insani ve ahlaki değerlerinin önemli bir ifadesi olan Âşıklık Geleneği; geçmişimizle güçlü bir bağ kurmamıza vesile olan önemli bir unsurdur.

Toplumun sevinçlerini, hüzünlerini, kederlerini, hayata bakış tarzını ve değerlerini yüzyılların deneyimlerinden süzüp biçimlendirerek kuşaktan kuşağa aktaran Âşıklık Geleneği; geleceğe emin adımlar atmamızın temelini oluşturan zengin kültürümüzün köşe taşlarındandır. Bu vesile bu kültürü yaşattığı için Aşık Coşari'yi tebrik ediyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda Ergül Keskin kendisine ait olan “Artvinli Aşık Coşari’nin Hayatı ve Eserleri” adlı kitabını imzalayarak Vali Doruk’a hediye etti.

Aşık Coşari ise kitabın Artvin Valiliği Kültür Yayınları katkılarıyla çıkartılmasından dolayı Vali Doruk’a teşekkür etti.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar da hazır bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI