ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ PROĞRAM DÜZENLEDİ

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin düzenlediği programa katıldılar.

TRABZON-ARTVİN 28.08.2021 08:28:54 26 0
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ PROĞRAM DÜZENLEDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin düzenlediği programa katıldılar.

Şehit aileleri, Gaziler, Ak Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Tüfekçi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Mustafa Kılınç, İl Emniyet Müdür Vekili Nursal Körükçü, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerin katıldığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Merve Levent Yavuzdemir, Hopa Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Akbıyık ve Ak Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta’nın konuşmalarından sonra söz alan Vali Yılmaz Doruk, “26 Ağustos gibi tarihimiz açısından önemli bir günde düzenlenen bu anlamlı programda Şehit ailelerimiz ve Gazilerimizle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti” ifade etti.

Vali Doruk konuşmada şunları söyledi: “Çok kıymetli şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz, sizleri saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bu anlamlı buluşmanın düzenlenmesinde başta dernek başkanı Merve Hanım olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.Sözlerime başlamadan önce bu aziz vatan için toprağa düşmüş tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Devletimizin bekası için bedenlerini ortaya koyan kahraman gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz nice kahramanlık destanına imza atmışlardır. Bu vatan kimin diye sorulduğunda şair, dizelerinde şöyle demiştir. Vatana sevgiyi ibadet bilip, Bayrağı kendine emanet bilip, En büyük rütbeyi şehadet bilip, Bu aşkla toprağa girenlerindir. O yüzden bu cennet vatanın bizatihi sahibi aziz şehitlerimiz, kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizdir. Bu mukaddes topraklarda bin yıldır başı dik bir şekilde yaşamamız sizlerin fedakârlıkları sayesindedir. Vatan size minnettardır. Sizler, en kıymetli emanetimizsiniz. İnşallah milletçe bu emanetimize sahip çıkacak, şehitlerimizin ruhlarını asla incitmeyecek, gazilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Rabbim, vatanımızın selameti, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için birliğimizi daim kılsın. Son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bağımsızlığı için can veren aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine başsağlığı diliyorum. Vatanın selameti için bedenlerini ortaya koyan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından hazırlanan slayt gösterisinin izletilmesiyle devam eden programda Aziz Şehitlerimizin için Ku’ran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Programda Vali Yılmaz Doruk ve Meral Doruk, Şehit Aileleri ve Gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezerek konuklarla ayrı ayrı sohbet etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI