SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

TRABZON-ARTVİN 23.01.2019 07:34:28 17 0
SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de, 31 Mart’ta 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili alınacak tedbirlere ilişkin seçim güvenliği toplantısı düzenlendi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında valilik toplantı salonunda, yerel seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya Vali Yardımcısı İdris Akça ve Seda Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, İl Seçim Kurulu Başkan Vekili Tuğba Coşkun, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nurullah Atli, kaymakamlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yılmaz Doruk, 31 Mart’ta yerel seçimlerinin güven, huzur içinde sağlıklı bir şekilde yapılmasının demokrasi için çok önemli olduğunu söyledi.

Kamu güveni ve düzeninin sağlanması için kamuda görev yapan mülki idare amirleri ve kamu görevlilerinin gözetiminde seçimlerin yapılacağını belirten Doruk, “Doruk, “Seçim güvenliği için gerekli tüm tedbirleri titizlikle alıyoruz. Bu süreçte seçin yasaklarının ve propagandalarının yapılması il ve ilçe il seçim kurullarının denetiminde olacaktır. Bu denetimler kanun ve mevzuat çerçevesinde yürütülecektir. Bu hususta seçim koordinasyon kurulu oluşturdu. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu olduğunda bu kurul gerekli önlem ve işleri yapacaktır. Seçimin güvenli ve düzenli yapılması için her türlü önlem ve tedbir alınmış olup, seçime katılacakların listesi muhtarlıklarda askıda olacak. Askıda olan listeye itirazlar olursa kurul bunları değerlendirip karara bağlayacaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI