ŞAVŞAT’TAKİ KÖY MÜZESİNE İLGİ ARTIYOR

ŞAVŞAT’TAKİ KÖY MÜZESİNE İLGİ ARTIYOR

TRABZON-ARTVİN 18.09.2019 13:29:00 20 0
ŞAVŞAT’TAKİ KÖY MÜZESİNE İLGİ ARTIYOR

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat’a Bağlı Tepeköy’de yer alan geçmiş Kültüre ait her şeyi bulabileceğiniz bir mekân olan Tepeköy Yaşam Kültürü Müzesi her geçen yıl yerli ve yabancı Turistlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Geçmişte Şavşat’taki insanlar tarafından kullanılan malzemelerin sergilendiği, Tepeköy Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesi, geçmiş kültürün teknolojik gelişmelerle kaybolmaya yüz tutmasını önlemek üzere oluşturulmuş, geçmiş kültüre ait her şeyi bulabileceğiniz bir mekan.

Şavşat Kaymakamlığı ve Tepeköy Köyü Muhtarlığı işbirliği ile köyde bulunan okul binası düzenlenerek Geleneksel Yaşam Kültür Müzesi olarak 2015 yılında hayata geçirilmişti. Açılan müzeyle Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak üzere; Köyden kente göç ve teknolojik gelişmeler nedeniyle kullanım alanını kaybetmiş, kaybolmaya yüz tutmuş olan kültürel yaşam değerlerinin bir geleneksel yaşam kültürü müzesi oluşturulmak yoluyla sergilenmesi, yaşatılması, genç nesillere ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı