SARP SINIR KAPISI’NDA İNCELMELERDE BULUNDU

SARP SINIR KAPISI’NDA İNCELMELERDE BULUNDU

TRABZON-ARTVİN 12.02.2020 11:19:10 24 0
SARP SINIR KAPISI’NDA İNCELMELERDE BULUNDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan en önemli sınır kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Doruk, Sarp Mülki İdare Amirliği Toplantı Salonunda ilgililerle bir araya gelerek Türkiye - Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısındaki genel durum ve işleyiş hakkında bilgi aldı.

Gümrük sahasında bir süre incelemelerde bulunan Vali Doruk, burada görev yapan personellerin yaptığı iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.

Sarp Sınır Kapısı’nın 19 Kasım 1990’dan itibaren 24 saat esasına göre hizmet verdiğini kaydeden Doruk, iki ülke arasındaki kimlikle geçişler, Kafkasya ve Orta Asya ile ticari ilişkilerin artması sonucu oluşan fiziki yetersizliği gidermek adına kapının modernize edilerek 1 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni yüzüyle hizmete açıldığını anımsattı.

Vali Doruk, ardından Sarp Cami, Gümrük Binası ile Karayolunun dalgalardan zarar görmemesi için denize yapılacak dolgu alanını inceledi. Yüklenici firma yetkilisi Muammer Kınay’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI