SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI BİRİNCİLERİNİ KABUL ETTİ

"Bağımlılık" konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler Artvin Valisi Ömer Doğanay’ı makamında ziyaret etti.

TRABZON-ARTVİN 24.04.2018 07:48:02 19 0
SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI BİRİNCİLERİNİ KABUL ETTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-'Bağımlılık' konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler Artvin Valisi Ömer Doğanay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Yeşil Ay Artvin Derneği Başkanı Tuncer Başer, Milli Eğitim Şube müdürleri, Okul Müdürleri ve yarışmada dereceye giren öğrenciler yer aldı.

Ziyarette Vali Doğanay dereceye giren öğrencilere hediye çeki ve plaket verirken sosyal medya bağımlılığından kurtulma konulu afiş çalışmasıyla bu kategoride birinci olan öğrenci “Her şey Senin Elinde” isimli afişini Vali Doğanay’a hediye etti.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde Ülke genelini kapsayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve İnternet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak amacıyla 'Bağımlılık' konulu bir yarışma gerçekleştirildi. Yarışma, edebi (şiir, kompozisyon) ve görsel (resim, afiş, karikatür, kısa video) olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören katılmıştı.

Öğrenciler eserleriyle öncelikle eğitim gördükleri okul müdürlüklerine başvurdular. Okul müdürlükleri tarafından edebi ve görsel kategorilerde birinci seçilen eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ise kendilerine ulaşan okul birincileri arasından her kategori ve kademede (ilkokul, ortaokul, lise) ilçe birincisini seçerek İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ise her kategori ve kademede il birincilerini seçerek Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde gönderdi.

Yarışmada her kategoride il birincisi olan öğrencilere ödülleri Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 500 TL velilerin hesabına yatırıldı.

ARTVİN 2018 SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI İL BİRİNCİLERİ:

1. Özge KARAKAŞ: GÖRSEL DAL4/CFATİH SULTAN MEHMET İLKOKULU

ARHAVİ

2. Zeliha ÇAY: GÖRSEL DAL 7/C YENİMAHALLE ORTAOKULU

3. İlkay YILMAZTÜRK: GÖRSEL DAL 11/A MESKEKİ VE TEKNİK

ANADOLU LİSESİ BORÇKA

4. Ceyda ÇAĞ: EDEBİ DAL, 8/A, FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

ARHAVİ

5. Neslihan BARAN: EDEBİ DAL, 10/C, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU

LİSESİ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı