PTT’DE SEMİNER

PTT’DE SEMİNER

TRABZON-ARTVİN 20.12.2019 07:49:27 41 0
PTT’DE SEMİNER

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin ‘de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Ptt Başmüdürlüğü bünyesinde çalışan personelin katılımıyla düzenlenen kadına yönelik şiddetle mücadele kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilerek farkındalık çalışmalarının artırılması amacıyla hayata geçirilen 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı faaliyetleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve PTT Başmüdürlüğü, PTT ilçe merkez müdürleri ve tüm personel katılımıyla Eğitim semineri düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden düzenlenen seminerde PTT Başmüdürü Gönül Kocaman açılışta yaptığı konuşmada; bir kadın yönetici olarak şiddetle mücadele ettiklerini ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ifade ederek, fırsat eşitsizliğinin hem nedeni, hem de önemli bir sonucu olarak karşımıza çıktığını söyledi. Kocaman, istatistiklerin, eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve pek çok alanda kadınlarla erkekler arasında ciddi uçurumlar olduğunu söyledi.

Daha sonra Psikolog Zeynep Yılmaz Alpata tarafından seminere devam edilerek, dünyada 1,4 milyon insanın şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini anlatan Alpata sunumunda şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, göçmenlere, evsizlere ve mültecilere yöneltildiğini söyledi. Dünyada en az 3 kadından 1’nin fiziksel şiddete maruz kaldığı kaldığını ifade etti. Seminerde katılımcıların soruları cevaplayan Alpata, yasalara göre her kurumun sorumluluğunun bulunduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI