PTT ‘EN İYİ AVRUPA PULU’ YARIŞMASINA KATILIYOR

PTT, 2002 yılından bu yana düzenlenen ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasına “Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları)” konulu tek değerli anma pulu ile katılıyor.

TRABZON-ARTVİN 15.05.2020 08:51:36 28 0
PTT ‘EN İYİ AVRUPA PULU’ YARIŞMASINA KATILIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-PTT, 2002 yılından bu yana düzenlenen ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasına “Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları)” konulu tek değerli anma pulu ile katılıyor.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTTAŞ) tarafından Osmanlı Devleti yol sisteminin başlangıcının ve ayrım güzergâhlarının tema olarak işlendiği Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları) konulu tek değerli anma pulu ile yarışmaya katılacak. Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (Post Europ) tarafından 9 Mayıs 2020 ve 9 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek, ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasında www.posteurop.org/europa2020 internet adresi üzerinden oy verilebilecek.

Her yıl Avrupa'nın en iyi anma pulunu belirlemek için organize edilen yarışmanın kazananı ise Ekim 2020'de İrlanda'nın Dublin şehrinde düzenlenecek Post Europ Genel Kurulu’nda açıklanacak. Bu yıl 'Tarihi Posta Yolları' temasıyla oluşturulan pullarda, dünya çapında en bilinen yolların, seyahat yöntemlerinin yanı sıra zengin posta mirasını oluşturan birçok konunun tarihi çeşitliliğine tanıklık edilecek.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı