OZAN AŞIK KARA'YA ANLAMLI ZİYARET

Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ile Birlikte, Şavşatlı Ünlü Halk Ozanı Aşık Kara'yı ziyaret etti.

TRABZON-ARTVİN 27.11.2020 15:02:40 44 0
OZAN AŞIK KARA

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ile Birlikte, Şavşatlı Ünlü Halk Ozanı Aşık Kara'yı ziyaret etti.

Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle evinde tedavi gören Âşık Kara'yı ziyaret eden Kaymakam geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyan ve teşekkür eden Aşık Kara, kaymakam Onur Özaydın ve Şavşat Belediye Başkanız Nihat Acar'a teşekkür etti.

Âşık İbrahim Kara kimdir?

Âşık Kara: 1927 yılında Şavşat’ın Meşeli köyünde doğdu. Asıl adı İbrahim Kara’dır. İlkokulu köyünde okudu. Köyüne gidip gelen âşıklardan etkilenerek âşıklık geleneğini öğrendi. Yaklaşık 14 yaşında şiir yazmaya ve bağlama çalmaya başlayan Âşık Kara, önceleri yöresinde öğrendiği Hodlu Şamili, Zülali, Sümmani, Şenlik gibi âşıkların eserlerini de söyledi. Zamanla kendi şiirlerini seslendirdi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şenliklere katılan Âşık Kara, ziraat odaları başkanlığı, bankacılık, ambar memurluğu gibi değişik görevlerde bulunmuştur. Şiirlerinde ülke sorunları, sevda gibi değişik konuları işlemiştir. Çeşitli Zamanlarda Yayınlanmış 6 Adet Kitabı Bulunmaktadır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI