OTOBÜSÇÜLER DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI

OTOBÜSÇÜLER DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI

TRABZON-ARTVİN 11.12.2018 07:46:26 58 0
OTOBÜSÇÜLER DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI

İrfan Topaloğlu yeniden Başkan seçilerek güven tazeledi.

Hayati Akbaş

HOPA-Artvin Otobüsçüler Derneği Olağan Genel Kurulu Fener Restaurant’ta yapıldı. Toplam 19 üyesi bulunan derneğin 16 üyesinin katılımı ile yapıldı.

Başkan Topaloğlu kongreye katılan tüm üyeleri Fener Restaurant kapısında karşılayarak “Hoş geldiniz” dedi. Kongreye Arhavi’li İşadamı Hüsnü Hatinoğlu’da dernek üyesi olarak katıldı.

Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Hasbi Uğur Topaloğlu Yardımcılığına Suat Topaloğlu ve Katip üyeliğe de Özgür Nejat Topaloğlu seçildi. Divan Başkanı Hasbi Uğur Topaloğlu’nun gündemi okuması ardından daveti ile Kongre Atatürk ve silah arkadaşları ve kazalarda hayatlarını kaybeden Şoför esnafı için saygı duruşu yapılması ile başladı.

Başkan İrfan Topaloğlu faaliyet raporunu okuyarak geçmiş 3 yıllık sürede yapılan çalışmaları, sorunların çözümü noktasında yaptığı girişimleri ifade ederek “Zor sorunlarla karşı karşıyayız. Sarp sınır kapısında emri vaki ile oluşturulmaya çalışılan ve haksız rekabete yol açan ve yasal bir dayanağı olmayan 2 firmanın yaptığı yolcu taşımacılığını durdurma ve yasaların gerekli kıldığı koşullar kapsamında bu duruma son verilmesi için tüm girişimleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini, Valilik, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü ve üst kuruluşum olan TOFED nezdinde sorunlarımızı takip etmeye devam ediyoruz” dedi. Faaliyet raporu ve Mali rapor okundu ve ibra edildi.

Denetleme Kurulu raporu da Başkan Yaşar Erkan tarafından okundu ve kongreye katılan üyeler tarafından ibra edildi.

Gündemin 4 maddesinde seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen seçimlerde 19 üyenin 16’a-sının oyunu alan İrfan Topaloğlu yeniden Başkan seçilirken Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu. İrfan Topaloğlu-Başkan, Orhan Aydemir, Yılmaz Kırçiçek, Fatih Yıldırım ve Murat Algür,.

Denetleme Kuruluna Hakan Topal, Hikmet Özbayraktar ve Yalçın Çakar seçilirken TOFED üst birlik içinde İrfan Topaloğlu, Fatih Yıldırım ve Orhan Aydemir seçildiler.

Gündemin 5 maddesinde ileriki yıllarda Hopa’da yapılması planlanan Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yapımı, İşletilmesi, İnşa edilmesi, ihalelere girilmesi taahhütlerinde bulunması, kiralanması, kiraya verilmesi vb. konularda Başkan İrfan Topaloğlu’na tam yetki verilmesi de kabul edildi.

Başkan İrfan Topaloğlu kongre sonunda yaptığı Teşekkür konuşmasında “Genel kurul çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlara ve Genel Kurul delegelerine teşekkür ediyorum. Artvin bazında Karayolu Ulaştırma sektörünün sorunlarına dernek olarak çare arayacağız. Bu sorunları TOFED Federasyonumuza taşıyıp çözümü noktasında destek isteyeceğiz.

Ayrıca Hopa sahili dolgu alanı üzerinde yapılması projelendirilen Hopa Şehirlerarası Otogarı yapımı konusunda Federasyon, Hopa Belediyesi ile görüştüklerini, olumlu dönüşler olduğunu ve İlçemize yakışır güzellikte bir Terminali ilçemize kazandırma girişimlerimize Yönetim Kurulunda bulunan arkadaşlarımızla devam edeceğimizin de bilinmesini isterim. Tekrar tarafıma gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede bu konuşma ardından sona ererken Başkan İrfan Topaloğlu’ da kongreye katılan üyelere yemek verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI