ÖLÜME TERK EDİLEN ATLARLA İLGİLİ SEVİNDİRİCİ GELİŞME

Ölüme terk edilen 38 at bakım ve tedavileri için Artvin’in Ardanuç ilçesinde bulunan bir at çiftliğine götürülmek üzere yola çıktı.

TRABZON-ARTVİN 15.08.2021 09:57:09 78 0
ÖLÜME TERK EDİLEN ATLARLA İLGİLİ SEVİNDİRİCİ GELİŞME

Hayati Akbaş

HOPA-Yaklaşık 1 hafta önce Kars’tan Kırgızistan’a kesim için götürülmek üzere tıra yüklenen ancak bazı atların ölmesi bazılarının ise hastalanması sonrası Sarp Sınır Kapısı’ndan geçemeyeceğini anlayınca Hopa’da sahildeki dolgu alanında ölüme terk edilen 38 at bakım ve tedavileri için Artvin’in Ardanuç ilçesinde bulunan bir at çiftliğine götürülmek üzere yola çıktı.

Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek süreç hakkında yaptığı değerlendirmede ‘Başta gönüllüler ve hayvan severler büyük emek sarf ettiler ve sahip çıktılar. Biz Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası olarak daha sağlıklı bir ortamda gönderilmeleri hususunda görüşmeler yaptık. Tarım İlçe Müdürümüz veteriner arkadaşlarımızın çabalarına destek verecek Ardanuç’ta açık ve kapalı alanı olan bir çiftliğe gönderilme kararı aldık.

Hopa İlçe Tarım Müdürlüğü, Hopa Belediyesi ve Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile birlikte hayvanların nakledilmesini bugün itibariyle gerçekleştirdik ve yola çıktılar. Başta gönüllü kardeşlerimize, veterinerlerimize, hayvan severlere, Tarım İlçe Müdürümüz Metin Algür’ e Taşıyıcılar Kooperatif Başkanımız Celil Yıldırım’ a Hopa Belediye Başkanımız Taner Ekmekçi’ ye bu kötü ortamda daha sağlıklı daha uygun bir ortama sevkinde, kaldığı süresince yem desteğini verenlere teşekkür ediyorum. Hayvan dostu, çevre dostu ve sorumluluk bilinciyle hareket etmiş olmaları sevindirici.’ İfadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı