ÖĞRETMENLER YÜZ KORUMA SİPERİ ÜRETTİLER

ÖĞRETMENLER YÜZ KORUMA SİPERİ ÜRETTİLER

TRABZON-ARTVİN 30.03.2020 11:37:09 26 0
ÖĞRETMENLER YÜZ KORUMA SİPERİ ÜRETTİLER

Hayati Akbaş

KEMALPAŞA-Dünya’da Koronavirüs tehlikesi artmaya devam ederken, insanların bu salgından korunma adına arayışları da ara vermeden devam ediyor. Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Hakan Kahveci ve Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi Öğretmeni Mehmet Erel bir araya gelerek neler yapabilirizi tartıştılar. Sağlıkçıları 3 gün alkışlamanın yetmediğini, bir şeyler daha yapılması gerektiği düşüncesinden yola çıkan eğitimciler Yüz Koruma Siperi yapmaya karar verdiler.

“İstatistiklere göre her 25-30 vakada 1 sağlıkçı da bu virüse yakalanıyor. Bizim için sağlıklarını tehlikeye atan, ailelerinden uzak kalan sağlıkçılarımız için bir şey yapmak isteyen ve bu sayıyı daha aza indirmek için sağlıkçılarımıza #3boyutludestek kolektif hareketine destek olmak isteyen öğretmenlerimiz üretime başladılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ' ım yakın ilgisi sonucu yüz koruyucu siperlik üretimini planlamak amacıyla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray, Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şehmus Bulut, Artvin BİLSEM Müdürü Mehmet Emin Kurt, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hakan Kahveci katıldı. Toplantıda üretilen prototip siperler incelendi. Üretimin seri ve verimli olması için ne gibi önlemler alınacağı değerlendirildi.

Koruyucu Siperler” Artvin Bilim ve Sanat Merkezi, Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi, Yusufeli Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şavşat Çok Programlı Anadolu Lisesi, Artvin Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulunda üretilecek.

Bu seferberlikte Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve ilimizdeki diğer okullarda görev yapan meslektaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI