ÖĞRENCİLERİNDEN HOPAPORT’A TEKNİK GEZİ

ÖĞRENCİLERİNDEN HOPAPORT’A TEKNİK GEZİ

TRABZON-ARTVİN 18.12.2019 14:02:54 29 0
ÖĞRENCİLERİNDEN HOPAPORT’A TEKNİK GEZİ

Hayati Akbaş

HOPA- Ülkemizin ve Bölgemizin önemli limanları arasında stratejik açıdan önde gelen limanları arasında yer alan HOPAPORT’a 2019 yılının son teknik gezisini Artvin Çoruh Üniversitesi, Arhavi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölüm öğrencileri yaptılar.

HOPAPORT Terminal ve Operasyon Şefi Mustafa Ahmetoğlu tarafından sıcak bir ortamda karşılanan öğrenciler Operasyon ana Rıhtımı, Ambarlar, Tank Terminal sahası ve Yangın söndürme sistemlerinin bulunduğu alanlar gezdirilerek çalışmalar ve operasyonlar hakkında ayrıntılı bilgiler sunuldu.

Teknik gezinin ikinci bölümünde de Liman toplantı salonunda HOPAPORT ISG Uzmanı Emine Gümüşkaya ve Terminal ve Operasyon Şefi Mustafa Ahmetoğlu tarafından HOPAPORT hakkında ayrıntılı sunum gerçekleştirildi. Hopa Limanının kuruluşu, Özelleştirme süreci ve Limanın Ciner Grup tarafından 30 yıllığına işletme hakkının devir alınması, Liman sahası, açık ve kapalı alanlar, terminaller, yapılan operasyonlar hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi veren Gümüşkaya “Hopa Limanın 2.150 metre uzunluğundaki ana mendireği sayesinde Ülkemizin 7 gün 24 saat en güvenli şekilde operasyonların yapılabildiği ender bir limandır. HOPAPORT Limanımız bu güvence sayesinde tek parçası 600 ton ağırlığında olan proje kargo operasyonları için ülkemizin en güvenli limanlarının başında gelmektedir” dedi..

Gümüşkaya, HOPAPORT’ta birçok projenin hayata geçirildiğini, Yeni kurulan Çimento Terminalinin Bölge iş dünyasına hizmet vermeye başladığını, yeni yeni projelerin 2020 yılında hayata geçirileceğini, son olarak ciddi bir harcama yapılarak Yangın söndürme sisteminin liman sahası genelinde komple yenilendiğini ve 3 saniye içinde yangına müdahale edilebilir noktaya gelindiğini ifade ederek “HOPAPORT’un öncelikleri arasında insan ve çevre faktörü vardır ve bu anlamda ISG çalışmalarımız, eğitimlerimiz devam ederken, en küçük ihtimal dahi düşünülerek tedbirler almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

HOPAPORT Terminal ve Operasyon Şefi Mustafa Ahmetoğlu’ da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak Limancılık sektörünü iyi değerlendirmelerini, Dünya’da ve Ülkemiz ’de son yıllarda yapılan modern limanların peş peşe hizmete alınması ve var olan limanlarında gerek yatırım ve gerekse hizmet kalitesini yükseltmesinden dolayı Deniz yolu taşımacılığında ciddi yükseliş ve gelişmeler yaşandığını söyleyerek iş anlamında Limanlarda ve gemilerde çalışmalarını da tavsiye etti.

HOPAPORT teknik gezisini düzenleyen okulun danışman hocaları İpek Kurt ve Metin Özkul, Emine Gümüşkaya ve Mustafa Ahmetoğlu’na verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek “Teknik gezimiz amacına ulaşmıştır. Öğrencilerimiz sektörle ilgili ciddi bilgiler edinmişler ve HOPAPORT’u yakından tanımışlardır. Gösterdiğiniz sıcak misafirperverlik için tekrar öğrencilerimiz ve kendimiz ve okulumuz, üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı