MÜTEAHHİTLERE YÖNETİL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

MÜTEAHHİTLERE YÖNETİL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

TRABZON-ARTVİN 2.06.2019 09:53:24 18 0
MÜTEAHHİTLERE YÖNETİL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında ilimizde faaliyet gösteren müteahhitlere yönetmeliklerle ilgili bilgiler verildi.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik 02 Mart 2019 Cumartesi günü 30702 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup 01 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce ilimizde faaliyet gösteren yapı müteahhitlerine Artvin Ticaret Odası’nda Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Murat Cavunt, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, Şube Müdürü Mesut Yüksel ve Mimar Selda Güngör ve ilimiz dahilinde bulunan müteaahitler dinleyici olarak katılım sağladı.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ev sahibi olarak davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür konuşması yaparak toplantının faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Devamında ise İl Müdürü Murat Cavut kısa bir konuşma yaptı. Cavut açıklamasında, ”bugün burada 2 Mart’ta çıkan yönetmelikte bakanlığın gerek sistem üzerinde gerekse evraklar bazında çalışıp uygun hale gelmesi ilgili bir süreç vardı oda 2 Haziran’da doluyor yani önümüzdeki hafta. Artık müteahhitlerin başvuru hakkı var. Ondan sonraki süreçten sonra 3 ay sonra yapı ruhsatı alamazsınız alabilmenizin tek yolu bu işlemlerin yapılmış olması kayıtların tutulmuş olması gibi. Bu konularla ilgili mimar arkadaşımız konuyu daha detaylı sizlere aktaracak. Diyerek sözü Mimar Selda Güngör’e bıraktı. Son olarak Selda Güngör yaptığı sunumla davetlileri bilgilendirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI