MORBETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

MORBETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

TRABZON-ARTVİN 1.08.2018 07:29:21 27 0
MORBETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bursa’da buluna Şavşatlılar Derneği tarafından organize edilen ve Şavşat ilçesine gelen yaşları 14 ile 18 arası değişen genç Morbetlere Hopa ticaret odası ev sahipliği yaptı.

Hayati Akbaş

HOPA-Bursa’da buluna Şavşatlılar Derneği tarafından organize edilen ve Şavşat ilçesine gelen yaşları 14 ile 18 arası değişen genç Morbetlere Hopa ticaret odası ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 30 kişilik kafile 1 hafta boyunca Şavşat ilçesinde Morbetlik yaptılar. Bursa Şavşatlılar Derneği başkanı Mehmet Yılmaz Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek ‘i makamında ziyaret ederek Yeniden başkanlık görevine seçilen Akyürek ve ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

Dernek olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz; Hopa Ticaret Odasının çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Artvin’ in en önemli ve aktif ticaret odası olarak dikkat çekmektedir. Yerel ve Ulusal medyada haberlerden takip ederek yaşanan bu çalışmalardan gurur duymaktayız. Yeni yapılan seçimde aktif ve çalışkan bir ekip görmekteyiz. Bu dönemde de çok başarılı olacağınıza inanıyoruz bizlerde uzak diyarlardan takipçiniz olacağız. Morbet projesi ile Bursa da yaşayan ve Artvinli olup memleketine gelemeyen çocuklarımız köy yaşam koşullarını yaşatmak ve bu bölgeye ilgilerini arttırıp kendi topraklarına dönmeleri ilgi duymaları hakkında yapılan bir çalışmamızdır. Bu yıl ilk olarak gerçekleştirdik. İleriki yıllarda daha geniş kapsamlı olarak yapılacaktır. Bu sadece Şavşat ilçesi ile sınırlı kalmayacak diğer ilçelerimizde de yapılmasını planlıyoruz” dedi.

Hopa Ticaret odası başkanı Osman Akyürek ve meclis üyesi Aydın Tatar Dernek başkanını karşıladıktan sonra Başkan Akyürek; “ Bu anlamlı ziyaret ’ten çok memnun oldum Biz ticaret odası olarak bölgemiz ekonomisine ne kadar katkı sağlayabiliriz in çalışmasını yapıyoruz bu konuda yapılan her projeye de destek vermeye çalışıyoruz. Sizleri de burada ağırlamak ve Hopa’nın ticaretine katkı sağlamak dışarıdan gelen vatandaşların veya burada olmayan dışarda yaşayan insanlarımızı ilçemize çekmek istiyoruz. Bursa Şavşatlılar Derneği olarak güzel bir projeye imza atmışsınız başarılarınızın devamını dilerim bu proje ile ileriki yıllarda daha yoğun ve katılım ile Artvin ve ilçelerine bekleriz “ dedi

Morbet için gelen Grup Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen yemekte buluştuktan sonra ilçeden ayrıldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI