MİNİK ELLER TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

MİNİK ELLER TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

TRABZON-ARTVİN 21.04.2019 10:57:19 19 0
MİNİK ELLER TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de Orman Teşkilatının Kuruluşunun 180. Yılı etkinlikleri kapsamında “Haydi, Çocuklar Tohum Toplamaya” kampanyası amacına ulaşarak minik eller topladıkları tohumları toprakla buluşturdu.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Orman Teşkilatının Kuruluşunun 180. Yılı etkinlikleri kapsamında, bozulan doğal dengenin yeniden ihyası, yabani meyve ormanları ile faunanın ormanda rahat yaşam bulması ve geleceğin büyüklerinin, şimdiden tohum, fidan, orman ve doğa bilincinin oluşturulması amacıyla Artvin İl Merkezinde bulunan Anaokulu ve İlkokullarda “ Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya” kampanyası başlatılmıştı. Toplanan meyve tohumları Artvin Çoruh Üniversitesinin fidanlığında toprakla buluştu.

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Saçinka Orman İşletme Şefi Erhan Sancal Tarafından öğrencilere, tohumların toprakla buluşturulması ve fidan dikimi konusunda uygulamalı bilgi verildi. Daha sonra Kampanya sonucunda toplanan tohumlar, Şehit Ömer Zeki Varan anaokulu öğrencileri tarafından toprakla buluşturuldu. Tohum ekiminin ardından öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı