MİLLİ EĞİTİM TEKNOLOJİ’DE SÜPER LİGDE

MİLLİ EĞİTİM TEKNOLOJİ’DE SÜPER LİGDE

TRABZON-ARTVİN 22.12.2019 10:12:35 28 0
MİLLİ EĞİTİM TEKNOLOJİ’DE SÜPER LİGDE

Bayram Ali Kavalcı

Trabzon Teknoloji Ligi kapsamında, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ortahisar Belediyesi ve TÜGVA Trabzon temsilciliği arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Protokol törenine, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve TÜGVA Trabzon Temsilcisi Osman Ergün katıldı.

Protokol kapsamında Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak 'Trabzon Robot Ligi, Üreten Yenilikçi Okullar, Siber Güvenlik ve Yapay Zekâ' ana kategorilerinde yarışmalar düzenlenecektir.

“Trabzon Teknoloji Ligi” yarışmasının temel amacı “düşün, tasarla, yap, yarıştır.” sloganıyla genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırma ve araştırmalarını ürüne dönüştürebilmelerine yönlendirmek ve teşvik etmektir.

Bu bağlamda, projelerin değerlendirilmesinde göz önüne alınacak en önemli husus, projeye kaynak olan fikrin proje sahibi öğrenci/öğrencilerin eseri olmasıdır. Bu fikir basit; fakat çok ilginç ve pratik bir çözüme yönelik olabilir. Çünkü büyük başarıların her birinin temelini küçük fikir ve araştırmalar oluşturmuştur. Büyük buluşlar, küçük fikir kıvılcımlarıyla başlar ve iklim bulursa yeşerir. Geleceğin profesyonelleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizle sürdürülebilir bağ kurmak, öğrencilerimizde ‘sürdürülebilirlik’ kültürüne dair bir algı oluşturmak, gelecekte hepimizin daha sağlıklı bir dünyada yaşamasını sağlayabilmek, hayatta karşılaştığımız problemlerin sayısını azaltmak, ülkemizin ve insanlığın sorunlarına yönelik yenilikçi, girişimci, teknoloji ve üretim odaklı çalışmalar yapmaları için merak oluşturmak ve fırsatlar yaratmaktır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı