MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAMA KURTARMA EKİBİ (MEB-AKUB) OLUŞTURULDU

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAMA KURTARMA EKİBİ (MEB-AKUB) OLUŞTURULDU

TRABZON-ARTVİN 8.07.2019 09:34:23 81 0
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAMA KURTARMA EKİBİ (MEB-AKUB) OLUŞTURULDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Artvin İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen teorik ve pratik eğitimler ile 21 kişilik Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği (Artvin Meb- AKUB) oluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB), İl Afet ve Acil Durum (AFAD) koordinasyonunda düzenlenen eğitimlere İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı da katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci 'Okul ve kurumlarda acil durum ekiplerinde yer alan personele verilen birinci aşama arama, kurtarma ve tahliye eğitiminden sonra gönüllüler arasından 21 kişilik arama kurtarma Birliği oluşturularak olası afetlerde veya AFAD' ın ihtiyaç duyduğu zamanlarda görev alacağını belirterek, böylesine anlamlı bir çalışmada görev alan personele teşekkür etti.

Eğitimlerde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ile Fındıklı'dan gelen AKUT personeli tarafından MEB-AKUB personeline, arama kurtarmada kullanılan araç-gereçler tanıtılarak kullanımları hakkında teorik bilgi verildikten sonra trafik kazalarında müdahale, enkazda arama kurtarma, halatla yüksekten iniş konularında uygulamalı eğitim verildi.

İl AFAD Müdürü Mehmet Salih Avcı 'Eğitimlere devam edeceklerini ve MEB-AKUB ekibinde yer alan personelden isteyenlerin Arama Kurtarma Derneğine üye olabileceklerini belirterek ilerleyen zamanlarda AFAD ve MEB-AKUB' un birlikte eğitim, tatbikat ve acil durum müdahaleleri yapacaklarını' ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI