Milletvekili Uğur Bayraktutan: bu defa da Kemalpaşa sağlık ocağını Bakan Koca’ya sordu.

İlçede bulunan Sağlık Ocağının mesai saatleri sonrası ve hafta sonları kapalı olması, en küçük sağlık probleminde vatandaşlarımızın en yakın ilçe olan Hopa ilçesine gitmelerini zorunlu kılmaktadır.

TRABZON-ARTVİN 21.04.2021 13:31:39 29 0
Milletvekili Uğur Bayraktutan: bu defa da Kemalpaşa sağlık ocağını Bakan Koca’ya sordu.

Hayati Akbaş

ANKARA-CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin’in çiçeği burnunda İlçesi Kemalpaşa’ya donanımlı bir hastanenin ne zaman kurulacağını ve pandamı döneminde zaten yetersiz olan sağlık Ocağı’nın hafta sonları kapalı olmasının yarattığı mağduriyetin ne zaman giderileceğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Bayraktutan tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi: “Artvin İline bağlı Kemalpaşa ilçesinde Hastane olmaması nedeniyle vatandaşlarımız ilçedeki Sağlık ocağına yoğun talep göstermektedir. Ancak doktor eksikliği, hemşire eksikliği, ekipman eksikliği bulunan ilçe Sağlık Ocağının acil durumlarda yetersiz kalmaktadır.

Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı´nın Kemalpaşa ilçesinde bulunması bölgeye ayrı bir insan yoğunluğu katmaktadır. İlçede bulunan Sağlık Ocağının mesai saatleri sonrası ve hafta sonları kapalı olması, en küçük sağlık probleminde vatandaşlarımızın en yakın ilçe olan Hopa ilçesine gitmelerini zorunlu kılmaktadır.

Sağlık hizmetine yerinde ve ivedilikle ulaşılmasının önemi göz önünde bulundurularak Kemalpaşa ilçesine nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde donanımlı bir hastane kurulması hayati önem taşıyorken; ilçeye hizmet veren Sağlık Ocağı’nın da içerisinde bulunduğumuz küresel pandemi koşullarını hiçe sayacak şekilde hafta sonu kapalı olması vatandaşlarımızın mağduriyetini katlamıştır.

Bu bağlamda;

1-Artvin iline bağlı Kemalpaşa ilçemizde hizmet veren Sağlık Ocağı dışında hiçbir Sağlık Kuruluşunun olmadığı, en ufak acil bir müdahale için kilometrelerce uzaklıktaki ilçelere gidilmesi gerektiği bilgisi ışığında; ilgili Sağlık Ocağının Cumartesi ve Pazar günlerinde de açık olması adına gerekli düzenlemeler ne zaman yapılacaktır?

2-Artvin iline bağlı Kemalpaşa ilçemize nüfusun ihtiyacını karşılayacak donanımlı bir hastane kurulması adına bir çalışmanız mevcut mudur? İlgili hastane ilçede ne zaman kurulacaktır? Bir takvim açıklar mısınız?”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı