MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AVRUPA YOLCUSU

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘ nin hazırladığı “ Web Tabanlı Tasarım ve İşletmelerde Avrupa Stajı “ isimli Projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

TRABZON-ARTVİN 5.05.2018 17:47:50 22 0
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AVRUPA YOLCUSU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘ nin hazırladığı “ Web Tabanlı Tasarım ve İşletmelerde Avrupa Stajı “ isimli Projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. İkinci Hareketlilik öncesinde yola çıkacak olan 11 ve 12. Sınıflardan 8 öğrenci, rehber öğretmen olarak gidecek olan Okul Müdür Yardımcısı Sevda Tan ve okul Müdürü Orhan Sevim, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci’yi ziyaret ederek projenin 2. Portekiz akışı hakkında bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, okulu ve öğrencileri tebrik ederek Portekiz- Barcelos’ta görecekleri eğitimin yanında sosyal kültürel faaliyetlerde bulunmalarını ve mesleki eğitimleri ile ilgili bolca uygulama yapmalarını istedi. Öğrenciler başarılar dileyen Kahveci, Artvin ‘ in orada çok iyi temsil edilmesi gerektiğini belirterek hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Ayhan Şahenk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Sevim ise bu proje hakkında yaptığı açıklamada; “Proje kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı 11. ve 12. Sınıf öğrencileri Avrupa da anlaşmalı kurumlara ve okullara staja giderek mesleki yeterliliklerini artıracaklardır. Toplamda 3 ülkeye düzenlenecek olan proje hareketliliğinin ikincisi Portekiz Barcelos şehri oldu. İki hafta sürecek olan bu akış 20 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek. 3. Akışımız ise 13 Mayıs 2018 ile 26 Mayıs 2018 tarihlerinde Polonya da gerçekleştirecek.

Toplamda 24 öğrenci ve 3 öğretmenin dahil olduğu bu proje ile öğrencilerimiz işletmelerdeki eğitimlerinin 2 haftasını yurt dışında staj görerek devam edeceklerdir. Proje ile öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin artırılması, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi, öz güvenlerinin ve motivasyonlarının artırılması amaçlanmaktadır. Her bir hareketlilik için öğrencilerimize, öğretmenleri rehberlik edecek, hareketlilik sonrasında öğrencilerimiz AB Eğitim sertifikaları alacaklardır” ifadelerine yer verild


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI