Meme Kanseri Mobil Tarama aracı vatandaşların hizmetine sunuldu.

Aile Sağlığı Merkezi ile Meme Kanseri Mobil Tarama aracı vatandaşların hizmetine sunuldu.

TRABZON-ARTVİN 6.06.2018 09:19:01 23 0
Meme Kanseri Mobil Tarama aracı vatandaşların hizmetine sunuldu.

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi ile Meme Kanseri Mobil Tarama aracı vatandaşların hizmetine sunuldu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, törende yaptığı konuşmada, sağlık alanında kaliteli hizmet sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu söyledi.

Eğitimli ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Doğanay,” İlimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile sağlık binaları ve tesislerimizi büyük ölçüde tamamlamış durumdayız. 2003-2017 döneminde ilimiz genelinde başlıca büyük sağlık yatırımları olarak 8 devlet hastanesi binası, 5 hastane ek binası,6 sağlık ocağı ve 1 ağız ve diş sağlığı binasının yapımı tamamlayarak hizmete sunduk. Yapımına devam edilen Borçka Devlet Hastanesi binasını da inşallah kısa süre içinde tamamlayıp hizmete sunacağız. 2018 yılı yatırım programımız kapsamında bulunan yatırımlarımız arasında; Borçka Devlet Hastanesi, Hopa Sağlık Kompleksi, Merkez Sağlık Kompleksi bulunmaktadır. Ayrıca ilimiz genelindeki sağlık ocaklarımızın bakım ve onarımını yaptık. Bugün açılışını yapacağımız sağlık hizmetleri binası ile mobil meme kanseri mobil aracını vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Sağlık alanındaki hizmetlerimiz ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ise, aile sağlığı merkezinin 2 hekim odası, üreme sağlığı, aşı, acil müdahale, emzirme, bekleme ve muayene odasıyla 150 metrekare alana inşa edildiğini belirtti.

Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin sembolü olarak sağlanan hibe aracının özellikle kırsalda ve köylerde yaşanan vatandaşlara hizmet vereceğini ifade eden Akalın, şunları söyledi: “Japonya Büyükelçiliği ve Yusufeli Kaymakamlığı tarafından 2017 yılında yapılan bir protokol ve çalışma neticesinde meme kanseri mobil tarama aracını temin edememiştik. Sayın valimizle konuyu istişare ederek aracımızı ilimize kazandırmanın mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla da projeyi sahiplenerek gerekli hibelerin teminini sağladı. Aracımızda göğüs kanseri tarama cihazımız var. Ayrıca içerisine rahim ağzı kanseri tarama aparatlarımızı ve gaitada gizli kan yaparak kolon kanseri tarama programımızı yapmış olacağız. Bu aracımız köy köy gezerek vatandaşlarımızın ayağına sağlık hizmetini götüreceğiz. Çağımızın hastalıklarından birisi olan kanserde erken teşhis çok önemlidir. Kanser belasından kurtulmak için bu özellikle aracımızla taramalarımızı yapıp erken teşhis ve tanı tedavilerini gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca açılışını gerçekleştireceğimiz ikinci hizmetimiz adeta kentin cazibe merkezi haline gelen Yenimahalle de modernize edilen Aile Sağlık Merkezini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sayın valimizin talimatlarıyla lojmanımızı hizmet binası olarak kurumumuza tahsil ettiler. Bizlerde gerekli tadilat ve onarımlardan sonra gerekli ekiplerimizi de görevlendirdik 2 değerli hekimimiz bugün hizmete başladı. Mahallemize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Doğanay ve Başkan Kocatepe ile beraberindeki protokol üyeleri Aile Sağlığı Merkezinin açılışını yaparak, mobil meme tarama aracını inceledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI