Makedonya'dan gelenlere yer tahsis ediliyor

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Türk vatandaşlarımızın Makedonya’dan getirilerek Artvin’de misafir edileceği yurtta incelemelerde bulundu.

TRABZON-ARTVİN 22.04.2020 09:23:47 33 0
Makedonya

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye kapsamında Makedonya’dan getirilecek Türk vatandaşları, Artvin’de yurda yerleştirilecek.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Türk vatandaşlarımızın Makedonya’dan getirilerek Artvin’de misafir edileceği yurtta incelemelerde bulundu.

Merkeze bağlı Seyitler Köyü’ne giden ve burada bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Çoruh Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulunan Vali Doruk, yetkililerden bilgi alarak her şeyin eksiksiz ve tam olması için talimat verdi.

İncelemelerden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Doruk, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) neden olduğu pandemi sürecinin başlamasıyla Türkiye’nin yurt dışındaki vatandaşlarımızın planlı bir şekilde ülkemize getirildiğini anımsattı.

Son planlama ile yurt dışından ülkemize gelecek 25 bin kişiden 289 kişinin Artvin’de 14 gün boyunca misafir edileceğini kaydeden Doruk, “Makedonya’dan ülkemize getirilecek 289 Türk vatandaşımızı ilimizde 14 gün boyunca ağırlayacağız.” dedi.

Vatandaşların kalacağı öğrenci yurdunda her türlü hazırlığı yaptıklarını belirten Doruk, “İlgili arkadaşlarımız burada çalışıyor. Görevlendirmeler yapıldı. Makedonya’dan gelecek olan misafirlerimizi bekliyoruz. Burada kendilerini en iyi şekilde ağırlayacağız. Artvin şehir manzaralı, Türkiye’nin en büyük barajı olan Deriner Barajı manzaralı, temiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak yurt binamız hazır durumda.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI