"LİDER ÇOCUKLAR BORÇKA´DA"

"LİDER ÇOCUKLAR BORÇKA´DA"

TRABZON-ARTVİN 30.04.2019 07:52:55 12 0
"LİDER ÇOCUKLAR BORÇKA´DA"

Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker´i makamında ziyaret ettiler.

Hayati Akbaş

  1. -Tarım ve Orman Bakanlığınca 2014 yılından bu yana uygulanmakta olan 'Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi' kapsamında ilçeyi ziyaret eden çocuklar, Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker´i makamında ziyaret ettiler.

Muratlı köyünde bulunan seracılık proje uygulama alanında ve ÇAYKUR Muratlı Çay Fabrikasında incelemelerde bulunan öğrencilere Kaymakam Hasan Hüsnü Türker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Fatih Cineviz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır ve Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu eşlik ettiler.

Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker; öğrencilere 2019 yılı proje teması olarak belirlenen 'Sıfır Atık' hedefi doğrultusunda çevresel duyarlılık kazandırmayı amaçlıyoruz. Tarımsal üretimin tarladan sofraya olan süreçlerini yerinde görmeleri anlamında öğrencilerimiz ile birlikte bugün farklı bir program uygulayalım istedik. Bu amaçla ilçemizde bulunan sera alanlarında sebze yetiştiriciliği uygulamalarını yerinde gösterdik, Muratlı Çay Fabrikasında ise tarım ürünlerinin işlenme ve paketlenerek değerlendirilmesi süreçlerini gözlemleme fırsatını yakaladılar”, açıklamalarında bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI