KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ, SANAYİ TEMİZLEME ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR

Başkan İsmail Ustael: “Çalışmalarımızın önüne engeller konulmak isteniyor”

TRABZON-ARTVİN 29.06.2021 11:22:38 17 0
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ, SANAYİ TEMİZLEME ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ustael, sanayi sitesinde uzun süre kalan araçların yer kaplamaması için DSİ Bölge Müdürlüğü’nce tahsis edilen araziye kaldırma çalışmalarını başlattıklarını belirtirken, kendilerinin yaptığı başarılı çalışmaların önüne bir takım kişi ve kuruluşlarca engeller çıkarılmaya çalışıldığını ifade etti.

Yaptıkları çalışmalara ve önlerine çıkarılmak istenen engellere ilişkin açıklamalarda bulunan İsmail Ustael, “ Sanayi Sitesi başkanlığı görevini devraldıktan sonra, sitemizdeki sorunları ele almaya başladık. Kapalı devre kamera sistemi ve güvenlik sorununu çözüme kavuşturduk. Başlıca sorunumuz olan uzun süreli araç parkını çözme yönünde girişimlerimiz oldu. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde sitemize bitişik DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ait parselin uygun olduğu görülmüştür. Yer talebimiz DSİ Bölge Müdürlüğü’nce olumlu karşılanıp bölgeye eski veya tamir bekleyen araçları çekebilme imkânı çıkmıştır. Bu bölgede bir miktar hafriyat bulunmakta idi, hafriyatın kaldırılması yönünde kurumlardan yardım talebimiz oldu. Yardım eden kurumlarımıza ve siyasi parti başkanlıklarımıza teşekkür ederiz.

Ancak çıkan hafriyatı yapılacak olan Livane Sanayi Sitesi bölgesindeki hafriyat olan bir bölgeye döküm yaptık. Dökülen malzeme taş ve bir miktar toprak ağırlıklı olması bahane edilerek Livane Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ve Yılmazlar A.Ş. tarafından bu çalışmamız durdurulmak istenmiş olup, şahsımı her ikisi de mahkemeye vermişlerdir. Biz Artvin sanayisinin dolayısıyla Artvin’in sorununu çözmeyi amaçlayan bir çalışma yapmayı amaçlamış bulunmaktayız. Bölgeye geçişimiz Yılmazlar A.Ş. tarafından bir iş makinesi ile kapatılarak engellenmiş olup, Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu 18 uygulaması ile sorun kalıcı olarak çözülmüştür. Artvin Belediye Başkanlığı’mıza yapmış oldukları bu çalışmadan dolayı teşekkür ederiz.

Şu iyi bilinmelidir ki sorun çözmek önemlidir, sorunların çözümünü engellemek kime ne fayda sağlayacaktır. İlimizin şartları bellidir. İş insanlarının ve tüm siyasilerimizin bu konularda duyarlı olmaları önem arz etmektedir. Bu tip engellemelerde bulunanları artık kamuoyuna açıklama gereği duymak zorunda kaldık. Yaptığımız tüm görüşme ve iletişim yollarımıza olumsuz cevap verilerek özellikle Yılmazlar A.Ş. davadan vazgeçmeyerek şahsımın maddi ve manevi zor durumda kalmasını amaçladıkları ortadır. Kamuoyunu bu konu hakkında gerekli bilgilerle bilgilendirmek durumunda kaldım” açıklamalarında bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı