KÖYLÜLERİN KÖPRÜ SEVİNCİ

KÖYLÜLERİN KÖPRÜ SEVİNCİ

TRABZON-ARTVİN 20.08.2018 08:51:05 20 0
KÖYLÜLERİN KÖPRÜ SEVİNCİ

GÜNYAYLA KÖYLÜLERİ KÖPRÜ VE BAYRAM SEVİNCİNİ BİR ARADA YAŞAYACAKLAR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Köy sakinleri evlerine ulaşımını sağlayan tahta köprünün yıkılmasının ardından Vali Ömer Doğanay’a elektronik posta ile ulaşarak yeni demir köprü talebinde bulundu. Vali Doğanay tarafından yaptırılan köprü köylülere kurban bayramını ve köprü sevincini bir arada yaşatacak.

Yusufeli ilçesine bağlı bin 850 rakımlı Günyayla köyünün Karşı Mahallesi’nde yaşayan 7 hanenin evine ulaşımını sağlayan köprünün tahtaları zamanla çürüyerek yaklaşık bir yıl önce yıkıldı.

Köy sakinlerinden Mustafa Gümüş geçtiğimiz günlerde Artvin Valiliğine elektronik posta ile ulaşarak, demir köprü talebinde bulundu.

Gümüş’ün talebini hemen değerlendiren Vali Doğanay, İl Özel İdaresi Genel Sekterliğini telefonla arayarak, kurban bayramına yetiştirilmek üzere yeni bir beton köprü yapılması talimatı verdi.

İl Özel İdaresi yetkilileri köye giderek gerekli çalışmaları başlatarak, yaklaşık 10 gün içerisinde 1,6 metre genişliğinde 12 metre uzunluğunda sadece yaylara hizmet verecek olan demir köprü inşasını tamamladı.

-Köy sakinleri çifte bayram yaşayacak

Köy sakini Mustafa Gümüş, köprüye kavuşmanın mutluluğunu elektronik posta ile Vali Doğanay’a iletti.

Köy sakinlerinin kurban bayramı öncesi köprüye kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Gümüş, “Yıllardır tahta köprünün üzerinden yaya olarak evlerimize ulaşabiliyorduk. Zamanla köprünün tahtaları yağmur, kar ve sel sularının etkisiyle çürüdü ve yıkıldı. Yaklaşık bir yıldır derenin üzerinden zorlukla geçiyorduk. Sayın valimize elektronik posta ile sorunumu ve talebimizi ilettik. Kısa sürede köprümüz yapıldı. Bayram öncesi iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Talebimizin bu kadar kısa sürede gerçekleşeceğini hiç düşünemiyorduk. Talebimizin gerçekleşmesini sağlayan Sayın valimizden, devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun.” dedi.

-10 günde tamamladı

Yaklaşık 10 günde tamamlanan 12 metre uzunluğunda ve 1,6 metre genişliğindeki köprü hizmete alındı. Köprü sadece yayalara hizmet verecek.

Vali Doğanay ise vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla görev yaptıklarını belirleterek, devlet ve hükümet olarak her zaman köylülerin hizmetkârı olduklarını kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI