KÖYDES’TEN İSTEDİĞİ PAYI ALIYOR

Türkiye’de KÖYDES’ten en çok pay alan 5 ilden birisi”

TRABZON-ARTVİN 27.08.2020 11:32:36 44 0
KÖYDES’TEN İSTEDİĞİ PAYI ALIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Özel İdaresi bünyesine yeni alınan yaklaşık 400 bin lira değerindeki iş makinesi törenle hizmete alındı.

Arhavi ilçe özel idare şantiyesinde düzenlenen törende konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin’inin Türkiye’de KÖYDES projeleri kapsamında yapılan yatırımlar çerçevesinde en çok ödenek alan 5 ilden biri olduğunu söyledi.

Amaçlarının kırsalda yaşayan vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirten Vali Doruk, iş makinesinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

2005 yılında başlayan KÖYDES programlarıyla köylere önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Doruk, “ Artvin, Türkiye’de KÖYDES projeleri kapsamında yapılan yatırımlar çerçevesinde en çok ödenek alan 5 ilden birisidir. KÖYDES, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projelerinden birisidir. KÖYDES projeleri ilimizde aralıksız bir şekilde başarıyla yürütülüyor. ” dedi.

Artvin’de 320 köy olduğunu belirten Doruk, “Bu köylerimizde 7 bin kilometre yol ağına sahibiz. Buralardaki işleri büyük ölçüde tamamladık ama ihtiyaçlar bitmiyor. Diğer illere kıyasla çok iyi bir özel idare teşkilatımız var. Makine parkı, alt yapı, atölyeleri, asfalt plenti, yenilenen araç ve makine parkıyla zengin ve güçlü özel idaremiz var. Bugünde Arhavi ilçemizdeki özel idare şantiyesi makine parkına yeni bir iş makinesi daha katmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ise, KÖYDES yatırımlarıyla köylerin alt yapı noktasında eksiklerinin büyük oranda giderildiğini ifade etti.

Milletvekili Balta, köylerde yaşayan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, daha rahat şartlarda yaşamlarını sağlamak için devletin ve hükümetin tüm imkânlarıyla çalıştığını söyledi.

Artvin’in de bu yatırımlardan payına düşeni aldığını kaydeden Balta, “ Özel idaremiz kırsaldaki yatırımları yürütüyor. Geçmişe oranla son yıllarda köylerimizde çok büyük işler yapıldı. AK Parti Hükümeti döneminde KÖYDES programlarıyla köylere büyük önem verildi. Nüfus azalmasına rağmen büyük yatırımlar hizmetler yapıldı. İçmesuyu ve yolu olmayan köyümüz kalmadı” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek yeni iş makinesi hizmete alındı.

Programa, Vali Doruk’un yanı sıra AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Arhavi Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Anlaş, Arhavi Belediye Başkan Vekili Emine Kuru Aydınlıoğlu, AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, ilçe özel idare müdürlüğü personeli ile vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI