KÖYDES ÖDENEKLERİNDE ASLAN PAYI ARTVİN’E DÜŞTÜ

Kışla’nın Girişimleri KÖYDES’den Artvin’e 47 Milyon TL’lik Ödenek

TRABZON-ARTVİN 30.03.2018 10:15:43 28 0
KÖYDES ÖDENEKLERİNDE ASLAN PAYI ARTVİN’E DÜŞTÜ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye genelinde 51 ile sağlanan KÖYDES ödenekleri içerisinde aslan payını alan 5 ilden biri Artvin oldu. AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın girişimleri sonucunda Artvin iline KÖYDES ödeneği olarak 47 Milyon 305 Bin 758 TL’lik ödenek ayrıldı. KÖYDES ödeneği verilen 51 ilden en fazla ödenek alan 5. İl olan Artvin’in aldığı ödeneğin sağlanmasında büyük katkı sağlayan Milletvekili Kışla ‘ya AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta’dan teşekkür geldi.

Aslan Payı Artvin’in

Türkiye genelinde her yıl genel bütçeden dağıtılan KÖYDES ödeneklerinin illere dağıtılan kısımları belirlendi. Artvin iline KÖYDES kapsamından 2018 yatırım bütçesi olarak 47 Milyon 305 Bin 758 TL ödenek ayrılırken, bu ayrılan miktar ile Artvin ili 51 il arasında ilk 5’e girmiş oldu. Nüfus ve yüzölçümleri bakımından değerlendirildiğinde 51 il arasında birinci olan Artvin’e ayrılan rekor KÖYDES yatırım miktarı Artvinlileri memnun etti. AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın kişisel gayretleri ile bu yıl rekor bir ödenek alan Artvin’in aldığı ödenek miktarı ile 2018 yılında adeta köyler yatırıma boğulacak. Rekor düzeyde ödenek alan Artvin’de başta muhtarlar olmak üzere tüm ilgililerin yüzleri gülerken, rekor miktarın sağlanmasında büyük katkı sağlayan Milletvekili Dr. İsrafil Kışla ‘ya teşekkür mesajları yağıyor.

51 il arasında Artvin ilk 5’te

2018 yılı KÖYDES ödenekleri belirlenirken, ödeneklerin dağıtıldığı 51 il arasında ilimiz aldığı ödenek miktarı ile ilk beşe girdi. Kastamonu iline 73 Milyon 176 Bin TL, Sivas iline 66 Milyon 303 Bin TL, Ağrı iline 62 Milyon 273 Bin TL, Giresun iline 51 Milyon 480 Bin TL ödenek ayrılırken Artvin’e ise 47 Milyon 305 Bin TL ödenek ayrıldı. Bu ödenek miktarı ile bu yıl en çok ödenek alan 5’i il olan Artvin’de yüzler gülüyor.

Artvin’de aslan payı Yusufeli’nin oldu

Artvin’e ayrılan ödenek miktarlarının ilçelere göre dağılımı da belli oldu. Artvin iline sağlanan 47 Milyon 305 Bin 758 TL’lik ödeneğin ilçelere göre yapılan dağılımında ise aslan payını alan ilçe Yusufeli ilçesi oldu. Yusufeli ilçesine bu yıl KÖYDES ödeneği olarak 11 Milyon 272 Bin 703 TL ödenek ayrılırken, Şavşat ilçesine 8 Milyon 960 Bin 650 TL ödenek ayrıldı. Diğer ilçelerin ödenek miktarları da belli olurken buna göre Borçka ilçesine 7 Milyon 123 Bin 110 TL, Artvin Merkez’e 6 Milyon 920 Bin 667 TL, Ardanuç ilçesine 5 Milyon 332 Bin 578 TL, Hopa ilesine 2 Milyon 786 Bin 274 TL, Arhavi ilçesine 2 Milyon 366 Bin 583 TL, Kemalpaşa ilçesine 1 Milyon 296 Bin 423 TL ödenek ayrıldı. Artvin’in ilçelerine göre en az KÖYDES yatırımı alan ilçesi ise Murgul ilçesi olurken Murgul ilçesi bu yıl KÖYDES kapsamında 1 Milyon 246

Bin 770 TL ödenek aldı. Bu rakamlara göre Artvin ili ve ilçeleri bir önceki yıla göre aldıkları KÖYDES ödeneklerinin neredeyse iki katını bu yıl almış oldular.

2017’ye Göre 18 Milyon 922 Bin 303 TL’lik ArtışSağlandı

2018 yılında Artvin KÖYDES ödeneği açısından rekor bir artış genel bütçeden sağladı. Milletvekili Dr. İsrafil Kışla tarafından kamuoyuna duyurulan müjdeli haberin ayrıntılarına bakıldığı zaman Artvin ili bir önceki yıla oranla KÖYDES ödeneği kapsamında yüzde 70’i aşkın bir artış yaşamış oluyor. 2017 yılında Artvin iline 28 Milyon 383 Bin 455 TL ödenek alırken bu ödeneğin 2018 yılında 18 Milyon 922 Bin 303 TL bir miktarda artarak 47 Milyon 305 Bin 758 TL’ye çıktığı gözlendi.

2005-2018 KÖYDES ödeneklerinde rekor 2018 yılının oldu

Köy Hizmetleri kuruluşunun kapatılarak KÖYDES’in kurulduğu 2005 yılından sonra dağıtılan KÖYDES ödenek miktarları incelendiğinde rekorun 2018 yılında ayrıldığı belirlendi. Bugüne kadar KÖYDES’ten en fazla yatırımın ayrıldığı yıl 2007 yılı olurken 2007 yılı içerisinde 38 Milyon 965 Bin TL ödenek alan ilimiz o ödenekten de bu yıl 8 Milyon 340 Bin 758 TL daha fazla ödenek almış oldu. 13 yıllık değerlendirme yapıldığında Artvin tüm yıllar arasında en fazla KÖYDES ödeneğini 47 Milyon 305 Bin 758 TL ile bu yıl almış oldu. Sağlanan bu rekor ödenek artışı yüzleri güldürürken, Artvin ilinin köyleri bu yıl adeta hizmete doyacak gibi görünüyor. Bu rekor KÖYDES ödeneğinin 2018 yılında köylerin yüzünü güldürecek ve köylerimizde bekleyen ve ivedilikle çözülmesi gereken sorunların önemli bir miktarını çözmesi bekleniyor.

İl Başkanı Av. Erkan Balta’dan Vekil Kışla ‘ya Teşekkür

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın gayretleri ile bu yıl rekor düzeyde KÖYDES ödeneğinin ilimize ayrılmasının sevincinin yankıları sürüyor. Bu yıl hiçbir kimsenin beklemediği düzeyde bir miktarda ödeneğin KÖYDES kapsamında ilimize verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta, bu ödeneğin ayrılmasının asıl mimarının Milletvekili Dr. İsrafil Kışla olduğunu belirterek bir hizmet sevdalısı olan Kışla’nın ilimiz için yaptığı büyük hizmetlerden birinin de bu yıl ayrılan KÖYDES ödeneği olduğunu ifade etti. Artvin halkının özellikle de köylülerimizin, köy muhtarlarının, il genel meclis üyelerinin, AK Partili yöneticilerin ve ilçe kaymakamları ile özel idare çalışanlarının yüzünü güldüren bu müjdeli haberi duymamızı sağlayan Milletvekili Dr. İsrafil Kışla ‘ya ne kadar teşekkür edilse az olacağını açıklayan İl Başkanı Av. Erkan Balta, “ KÖYDES’e 47.305.758.00 TL ilk zirve ödenek aktarımı ile bu yıl Köylerimizin yüzünü güldürecek yatırımlar için Sayın KIŞLA ya teşekkür ederiz.2023 Hedefimiz için koşmaya çalışmaya aralıksız devam edeceğiz. Sayın vekilimiz Ankara’da ilimiz için büyük bir efor sağlıyor ve hizmetleri, rekor ödenekleri ilimize sağlatıyor, bize düşen görevde adaletli bir biçimde ilimizde bu hizmetlerin gerçekleştirmek ve dağıtmak kalıyor. Artvin halkının her seçimde partimize verdiği güven ve desteğe layık olmak için AK Parti’nin tüm kadrolarının gece gündüz çalıştığının bilinmesini istiyoruz. Bu yıl sağlanan KÖYDES ödeneği ile inanıyorum ki köylerimizin çok önemli sorunlarını ve

problemlerini çözeceğiz ve köylerimizin hak ettiği hizmetleri sağlayacağız. Bu ödenek miktarı için Sayın Vekilimize ne kadar teşekkür etsek inanın az olacaktır. Sağ olsun vekilimiz neye ihtiyaç duyuyor isek sağlatıyor. Köprü diyoruz, yol diyoruz, tünel diyoruz, hastane diyoruz, doktor diyoruz, araç diyoruz, gereç diyoruz, ödenek diyoruz, hepsini ilimize getirmek için Ankara’da büyük bir çaba gösteriyor. Bu çabanın karşılığında da halkımız aldığı hizmetten dolayı mutlu oluyor. Çabamız ülkemiz için, çabamız Artvin için, çabamız halkımızın mutluluğu içindir. Hedefimiz 2023 diyerek durmak yok yola devam diyoruz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Sağlanan rekor ödenek miktarı sonrasında şimdi Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ayrılan bu ödeneklerle yapılacak hizmetleri belirlemeye ve projeleri hazırlamaya başladı. Artvin’de köyler bu yıl hizmete doyacak gibi görünürken, ayrılan bu rekor ödenek miktarı ile yatırım dönemine moralli bir şekilde girmiş oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı