KOVİD İLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Artvin genelinde de bütün kurumların katılımıyla denetimler yapılmaya devam ediyor.

TRABZON-ARTVİN 12.08.2020 09:21:43 44 0
KOVİD İLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla tüm Türkiye genelinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Kovid- 19 tedbirlerine yönelik denetimler Artvin genelinde de bütün kurumların katılımıyla yapılmaya devam ediyor.

Camiler, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokantalar, kafeler, restoranlar, kahvehaneler, kıraathaneler, çay bahçeleri, düğün ve nikah salonları, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafeler, manavlar, taksi durakları, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, tekneler, plajlar ve Sarp Gümrük Kapısı başta olmak üzere tüm iş kolları ve yaşam alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlara, içerisinde bulundukları kontrollü sosyal hayat döneminin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına azami ölçüde dikkat etmeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuluyor.

Bu kapsamda İl merkezinde denetlemelerde bulunan Vali Yılmaz Doruk, şehrin yoğunluk yaşanan caddelerinde dolaşarak esnaf ve vatandaşlara temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymanın hayati önemi konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan denetimlerde, koronavirüs tedbirlerini gündelik hayatın bir parçası olarak görmenin ve bu doğrultuda kontrollü sosyal hayatın yaşantımıza getirdiği yeniliklere harfiyen uyum sağlamanın salgınla etkili mücadele açısından önemine vurgu yapan Vali Doruk “ Salgın tehlikesi geçmiş değil. Bu nedenle küresel tehdit halini alan pandemi sürecinde eski yaşam alışkanlıklarımızı artık bir kenara bırakmak zorundayız. Sürecin getirdiği kontrollü sosyal hayat döneminin ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uymamız süreci başarıyla atlatmamızda en büyük yardımcımız olacaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz denetimlerin amacı kıymetli vatandaşlarımızı bu konularda denetlemek, uyarmak ve bilgilendirmektir. Yaptığımız bu denetimler esnasında vatandaşlarımızın belirlenen tedbirlere hassasiyet gösterdiği görmek memnuniyet verici. Kıymetli vatandaşlarımızdan önemle rica ediyorum; maskemizi takalım, sosyal mesafeye dikkat edelim ve temizlik konusunda özenli olalım.” dedi.

Vali Doruk, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve tedbirlere en üst seviyede uymasını sağlamak amacıyla sürecin başından beri devam eden bu denetimlerin kesintisiz bir şekilde artarak devam edeceğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda “SağlıkİçinHepimizİçin” özdeyişiyle tüm Türkiye genelinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Kovid- 19 tedbirlerine yönelik denetimler kapsamında bugün Artvin genelinde yapılan uygulamalar, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve STK temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 1527 işyeri denetlendi ve vatandaşlar bilgilendirildi. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı olan Hopa Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığının yaptığı uygulamalarda Kopmuş ve Kıyıcık plajları denetlendi..

HOPA’DA SON GÜNLERDE ARTIŞ GÖSTEREN KOVİD-19’A KARŞI UYARILAR PEŞPEŞE GELDİ.

HOPA- Hopa’da son günlerde artış gösteren Kovid-19 vakalarına karşı Hopa Kaymakamı-Başhekim ve TSO başkanından vatandaşlara daha duyarlı olmaları konusunda uyarıldı.

HOPA KAYMAKAMI ABDÜRREZZAK' TAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

'Kıymetli Hopalı kardeşlerim, son günlerde Hopa da kov-19 vaka sayısı hızlı artış göstermektedir. Bu artışın kısaca ana sebepleri

1- Düğünlerde kurallara uyulmaması , 2- Asker uğurlamaları, 3- Kurban Bayramında vatandaşlarımız uyarılmasına rağmen toplu ve temaslı bayramlaşmaları, 4- Maske -Mesafe-temizlik kurallarına tam uyulmaması,

Dolayısıyla Kaymakamlık olarak belirli bir süreliğine düğün, nişan, asker uğurlama, taziye gibi toplu yapılan faaliyetler ile ilgili çeşitli tedbirler alacağız. Lütfen düğünlerde maske takalım, temas yapmayalım, halay-oyun oynamayalım, yeme içme kısımlarını iptal edelim, sosyal mesafeye uyalım, düğün salonu ve alanlarında kapasitesinden fazla kalabalık olarak bulunmayalım. Düğün sürelerini kısa tutalım.

Ayrıca saha denetimlerimiz sürüyor amacımız ceza yazmak değil amacımız birlikte bu mücadeleyi vermek ve salgını durdurmak. HOPA kuralları ne kadar çok sahiplenir ve uyarsa o kadar çabuk bu salgın azalır.

Ayrıca önümüzdeki 15 gün boyunca vatandaşlarımızı mümkün olduğunca gönüllü olarak evde kalmaya davet ediyorum. Lütfen ilçe merkezinde hareketliliğimizi en aza indirerek ihtiyaçlarımızı giderdikten sonra 15 gün boyunca evde daha çok vakit geçirerek gönüllü karantina uygulayalım.

Çocuklar gizli taşıyıcı olabildikleri göz önünde bulundurulduğunda bu 15 gün süre zarfında çocuklarımızın dışarıyla temasını en aza indirelim.

Hasta olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, HOPA kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyor, kurallara uymamızın bizim sağlığımız için elzem olduğunu hatırlatmak istiyorum. Saygılar sunuyorum'.

HOPA DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ HAKAN ÇELİK'TEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

'Değerli Hopalılar, son günlerde vaka sayılarımızda artış var. Bu artışı önlemek sizlerin elinde. Tüm kapalı ortamlarda maske takar gerekli mesafeyi sağlarsak ve el temasından kaçınırsak bu virüsten yüzde 99 uzaklaşmış oluruz. Bana bir şey olmaz deyip kurallara uymazsak bu hastalığı kontrol altına alamayız. Bulaş kaynaklarının büyük çoğunluğu toplu etkinlikler. Misal bir düğüne ülkemizin çeşitli şehirlerinden insanlar geliyor. Maskesiz 1 kişinin öksürüğü ortama önemli miktarda virüs yükü bırakabiliyor. Kurallara uyarsak virüs bize yaklaşamaz ve kendiliğinden kaybolur. En önemli şey maske takmak. Ancak maskenin burnu kapatması gerekiyor. İkincisi mesafe. Karşınızdaki kişi pozitif ise ikinizde maske takıyorsanız aranızda da 1 metre mesafe varsa bulaş ihtimali yok. Ucuncusu ise temastan kaçınmak. Önce söylediklerimi düşünün, daha sonra sevdiklerinizi!'

HOPA TSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK’TEN TIR SÜRÜCÜLERİNE UYARI GELDİ.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek son günlerde ilçemizde ve bölgemizde artış gösteren Koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak özellikle şoförlerimizi dikkatli olmaya çağırdı. Başkan Akyürek açıklamasında aşağıdaki hususlara dikkat çekti.

1. Tır şoförlerinin mutlaka yanlarında maske ve el dezenfektanı bulundurmaları, 2. Sosyal ihtiyaçları için yiyecek ve içecek tedarik etmeleri 3. Gidilen yerlerde zorunlu olmadıkça diğer kişilerle temas kurulmaması ve yoğunluk olan yerlere girilmemesi, 4. Mecbur olunmadıkça iş ve sosyal ilişkilerin kısıtlı tutulması”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI