KOMŞU ÜLKE GÜRCİSTAN’A GİDEN ARTVİNLİLER DİKKAT

Kapalı Alanlarda Sigara İçmek Artık Gürcistan’da Da Yasak

TRABZON-ARTVİN 5.05.2018 18:02:38 32 0
KOMŞU ÜLKE GÜRCİSTAN’A GİDEN ARTVİNLİLER DİKKAT

Hayati Akbaş

BATUM-Türkiye’de yıllardır uygulanan kapalı alanlarda ve araçlarda sigara içme yasağı komşu ülke Gürcistan’da da başladı. Bundan böyle Gürcistan’da kapalı alanlarda, otellerde ve araçlarda sigara içmek yasaklandı. Yasağa uymayanlara cezalar getirildi. Artık Gürcistan’a gidenler kapalı alanlarda sigara kullanamayacak.

Komşu ülke Gürcistan’a giden Artvinliler dikkat. Gürcistan’da da kapalı alanlarda ve araçlarda sigara içmek yasaklandı. Edinilen bilgiye göre Gürcistan’da sigara yasağı başladı. 1 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Gürcistan'da oteller, restoranlar ve toplu taşıma araçları dahil olmak üzere kamuya açık yerlerde sigara içmek yasaklandı. Yasağa uymayanlara da çeşitli miktarlarda ceza getirdi. Yasağın ilk defa ihlalinde işyerlerine ve toplu taşıma araçlarına 500 GEL, ihlalin tekrarı halinde 1000 GEL ceza yazılacak. Gerçek kişiler 100 GEL ödeyecek. Gürcistan’da yere sigara izmariti atmanın cezası 80 GEL.

Cezanın uygulanmaya başlanması ile birlikte özellikle başta casinolar olmak üzere içkili mekanlarda yasakların nasıl uygulanacağı ise merak konusu oldu. Türkiye’de olduğu gibi Gürcistan’da da sigara yasağının uygulanmaya başlanması sigara kullanmayanları memnun ederken, kullananlar ise bu karardan pek memnun görünmüyorlar.

Türk İşletmeciler Karardan Dolayı Şaşkınlar

Uzun yıllardan beri Özerk Acara Bölgesi Batum’da otel ve kahve işletmeciliği yapan vatandaşlar alınan yasak kararı ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “ Batum’da onlarca eğlence merkezi var. Bu karar sonrası yasak kararı buralarda hayata nasıl geçecek bilemeyiz ancak biz bu karara uymak zorundayız. İki günden beri görevli memurlar gelerek bir zati bizleri yasak konusunda uyardılar. Alınan yasak kararının kapsamının neler olduğunu ileride göreceğiz şimdilik kapalı alanlarda sigara içirtmememiz, iş yerlerinde kül tablası dahi bulundurmamamız söylendi yasağa uymamamız durumunda cezai işlem uygulanacağı söylendi. Şimdilik iş yerimizin kapısında müşterilerimizin sigara içmesi için açık alanlar oluşturacağız ileride yasakların kapsamı Türkiye’de ki gibi genişler mi onu bilemeyiz “ diye konuştular.

Batum’da uygulamaya başlanan sigara yasağı kararı burada yaşayan ve ticaret yapan Türkiyeli vatandaşları adeta şaşırttı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI