KIZILAY KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Covid-19 nedeniyle bir süre ara veren Türk Kızılay Derneği Artvin Şubesi Artvin Valiliği önünde kan bağışı kampanyasını sürdürüyor.

TRABZON-ARTVİN 30.05.2020 12:12:41 18 0
KIZILAY KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Covid-19 nedeniyle bir süre ara veren Türk Kızılay Derneği Artvin Şubesi Artvin Valiliği önünde kan bağışı kampanyasını sürdürüyor.

Türk Kızılay Derneği 1 hekim 3 hemşire ve diğer personelleriyle beraber toplam 8 kişilik bir ekiple yola çıkarak 3 ayda bir yineledikleri kampanyalarını Borçka ilçesinde sona erdirecek

18 yaşından büyük ve 61 yaşından küçük olmak üzere herkesi kan bağışı yardımında bulunmaya çağırdıklarını vurgulayan Doktor Sami Yıldırtan, “ Sosyal medyanın etkisiyle gençlerimiz erişkinlerden çok daha fazla kan bağışında bulunuyor. Bu biz sağlık çalışanları ve derneğimiz için umut verici bir gelişme. Gönüllülerimiz kan bağışı kampanyamıza katılabilir, Türk Kızılay Derneği’mize destek olabilir. “

Günlük bağış hedeflerinin 50 olduğunu belirten Dr. Yıldırtan, hedeflerine şimdiden ulaştıklarını ve vatandaşın desteğinden çok memnun olduklarını dile getirdi.

Korona virüs sürecini henüz atlatamadıklarını belirten Dr. Yıldırtan, hijyen kurallarına ayrıca dikkat ettiklerini ve bağış yapmak isteyen tüm gönüllülerin sağlık kontrollerini daha büyük hassasiyetle üzerinde durduklarını belirterek: “Kimse bağış yapmaktan korkmasın. Sağlıklı bir kişinin de kan bağışı yapmaya ihtiyacı olmaktadır. Fazla kan kişide baş ağrısı yapar, hareketsizliğe neden olur. Bu nedenle kişinin kendi sağlığı açısından bağış yapmaya herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay Derneği Kan Bağışı Kampanyasında Artvin Şubesi belli periyotlarda hizmetlerine devam etmeyi sürdürecek


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı